MAZIDAĞI´NDA DİN ALİMİNİN TABELASINI ÇALDILAR

Mardin´in Mazıdağı ilçesinde bulunan Seyda-i Şeyh Seyyid Mustafa Haleli Türbesini gösteren demir tabela kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındı.

Gündem 5.11.2018 19:20:37 0
MAZIDAĞI´NDA DİN ALİMİNİN TABELASINI ÇALDILAR

Mazıdağı ilçesine meydana gelen hırsızlık olayı pes dedirtti. Mardin´in önde gelen İslam alimlerinden Seyda-i Şeyh Seyyid Mustafa Haleli 2016 yılının Haziran ayında hakkın rahmetine kavuştu. Seyda´nın çocukları ve torunları Seyda´yı Duraklı (Halela) Köyünde defnettiler. Din aliminin sevenleri Türkiye´nin 4 bir yanından gelince Çocukları babaları için söz konusu köyde bir türbe yaptılar. Bu türbenin yolunu göstermek için de bir yön tabelası yerleştirdiler. Ancak demir tabela kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındı. Hırsızlık olayını duyan Seyda´nın ailesi büyük üzüntü yaşadı.

 

Seyda´nın torunu Faruk Seydaoğulları, hırsızlık olayından dolayı çok kızgın ve üzgün olduğunu vurguladı. Seydaoğulları, "Alimler peygamberin varisleridir ama ne yazıktır ki bu ahir zamanda üzücü bir haber olan bölgemizin büyük âlimlerinden ve babası şeyh Abdurrezzak´ın halifesi Seyda şeyh Seyyid Mustafa Efendi´nin türbesinin yönünü gösteren tabelayı tabiri caizse bu ahir zamanın Müslüman haramileri yerinden söküp götürmüşlerdir. Bölgemizde böyle saygı değer bir alime vefatından sonra yapılan bu saygısızlık umarım bir daha yaşanmaz.  Hayattayken değerini bilmediğimiz böyle bir âlim bir daha gelmeyecektir. O ve onun gibi Seydalar bizler için bir yol gösterici ve bir rehberdir.  Bunun için büyük bir üzüntü içerisindeyim. Allah ıslah etsin diyorum ve ümmeti Muhammed olarak Allah sonumuzu hayır etsin diyorum." dedi./resimler/2018-11/5/1922133915143.jpg