Mazlum yanık sesiyle çay dağıtıyor

Kızıltepeli 13 yaşındaki Mazlum Pulat, çay dağıtırken yanık sesiyle türkü söylüyor.

Yaşam 28.01.2019 12:53:00 0
Mazlum yanık sesiyle çay dağıtıyor

HABER SELMAN GÜNEŞ

Mardin Kızıltepeli Mazlum Pulat, dayısının çay ocağında çay dağıtırken bir yandan da türkü söylüyor. Pulat, sesiyle müşterilerden büyük beğeni topluyor. Küçük Pulat´ın en büyük hedefi ses sanatçısı olmak.

Çay dağıtıyor, yanık sesiyle türkü okuyor. Kızıltepeli 13 yaşındaki Mazlum Pulat, Mezopotamya Orta Okulu 7´inci sınıf öğrencisi. Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte harçlığını çıkarmak için dayısı Abdurrahim Damar´ın işlettiği çay ocağında çalışmaya başladı. Mazlum Pulat, kısa sürede sesi ile müşterilerin büyük beğenisini topladı. Pulat, doldurduğu çayı dağıtırken bir türkü söylüyor.

Yanık sesli Pulat´ın en büyük hedefi ise  sanatçı olmak. Müziğin kedisinin bir parçası olduğunu anlatan Pulat, ?Okul tatil oldu burada çalışıyorum. Dayımın yanında çay dağıtıyorum. Onlara türkü söylüyorum, beni çok seviyorlar. Kürtçe ve Türkçe söylüyorum. Büyüyünce sanatçı olmak istiyorum. O Ses Türkiye´ye gitmek ve orada da şarkı söyleme istiyorum.? dedi.

Pulat´ın dayısı Abdurrahim Damar da, ?Cumhuriyet Meydanı Genç Aykut İşhanı içerisinde çay ocağı işletiyoruz. Yeğenim okullar kapandığı için harçlığını çıkarmaya geldi. Esnaf onu çok seviyor. Sesini de çok beğeniyorlar. Çay doldururken ve dağıtırken bile şarkı söylüyor.? açıklamasını yaptı.
Müşteriler de Pulat´ı büyük bir zevkle dinlediklerini söylüyor./resimler/2019-1/28/1256006230503.jpg