Merhum Belediye Başkanı İbrahim Özmen Ruhuna Mevlid-i Şerif Okutuldu

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih Cıdıroğlu tarafından Merhum Belediye Başkanı İbrahim Özmen ruhuna Mevlid-i Şerif okutuldu.

Gündem 31.12.2022 08:52:00 0
Merhum Belediye Başkanı İbrahim Özmen Ruhuna Mevlid-i Şerif Okutuldu

İlçe Kaymakamı/Belediye Başkan vekili Fatih Cıdıroğlu tarafından Merhum Belediye Başkanı İbrahim Özmem’in ruhuna dün akşam yatsı namazından önce Mevlid-i Şerif okutuldu

Merkez Yeni Camii’nde okunan Mevlid-i Şerif programına Kaymakam/Belediye Başkan vekili Fatih Cıdıroğlu, ilçede görevli kurum amirleri, Merhum Belediye Başkanımız İbrahim Özmen’in ailesi ve vatandaşlar katıldı. Mevlid-i Şerif sonrası katılım sağlayan vatandaşlara lokma ve gülsuyu ikram edildi.

İbrahim Özmen Kimdir?

Merhum Belediye Başkanı İbrahim Özmen, 1945 yılında Kızıltepe’nin Kocalar Mahallesi’nde doğdu. İlkokulu ve Ortaokulu Kızıltepe ilçesinde okudu, ortaöğrenimini de Mardin ilinde tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi Eczacılık bölümünü kazandı. Burada Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Kızıltepe’ye gelerek burada ilk eczane dükkânını açtı. 1984 yılında Kızıltepe Belediye Başkanı olarak göreve başladı. Görevi esnasında halka yaptığı hizmetlerle vatandaşların sevgisini kazanan Belediye Başkanı adeta halktan biri gibiydi. Vatandaşların derdini kendine dert edinir çözüme kavuşturmak için çalışırdı. Dürüstlüğü, merhameti, yardımseverliği ile gönüllere taht kurmuş bir başkandı.

06.09.1986 Yılında Kızıltepe Belediye başkanlığı görevindeyken uğradığı silahlı saldırı sonucu  hayatını kaybetmişti.