Mezopotamya’nın Efeleri Yeni Kızıltepe Spor’da Arkas mesaisi başladı 

AXA Sigorta Efeler Ligi’nde üst üste galibiyetler alan Yeni Kızıltepe Spor, 14 Kasım Pazar Günü İzmir’de Arkas Spor ile yapacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Spor 10.11.2021 23:13:00 0
Mezopotamya’nın Efeleri Yeni Kızıltepe Spor’da Arkas mesaisi başladı 


Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) 2021-2022 sezonu AXA Sigorta Efeler Liginin 8. hafta müsabakaları 14 Kasım Pazar günü başlıyor. 
Mezopotamya’nın Efeleri Yeni Kızıltepe Spor, bu hafta İzmir ekibi Arkas Spor’a konuk oluyor. Yeni Kızıltepe Spor, maçın hazırlarına yaptığı antrenmanla başladı.   
Takımın baş antrenörü Mehmet Akif Gürgen yönetiminde gerçekleştirilen antrenman ısınma hareketleriyle başladı. Atak karşılama ve savunma, sıçrama ve blok hareketleri, açma germe, top tutma, manşet, servis, smaç, geriden oyun kurma ile süren antrenman, bire bir, ikiye iki ve üçe üç maçlarla sona erdi.
Hafif sakatlığı bulunan Pasör Çaprazı Michal Filip, saha kenarınsa sadece ısınma hareketleri yaptı. Arkas maçında oynanıp oynamayacağı önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor. 
Kızıltepe Atatürk Spor Salonu’nda antrenmanlarına devam eden Yeni Kızıltepe Spor takım oyuncularının morallerinin, Spor Toto ve Songun galibiyetlerinin etkisiyle oldukça yüksek olduğu gözlemlendi. 
14 Kasım Pazar günü saat: 15.00’te İzmir-Atatürk-Sigorta Shop Spor Kompleksi’nde oynanacak müsabaka, Misli.Com web ve Mobil TV’den naklen yayınlanacak.
Antrenman sonrası Mardin İpekyolu Gazetesi’ne açıklama yapan baş antrenörü Mehmet Akif Gürgen, sezona iyi başlangıç yaptıklarını, bunu sürdürmek istediklerini söyledi.
Pazar günü deplasmanda çok önemli bir maça çıkacaklarını kaydeden Gürgen,  “Arkas Spor gibi Türkiye'nin voleybolda çok köklü bir kulübüyle deplasmanda oynayacağız. 3 haftadır kaybediyorlar ama bize karşı son derece ciddi hazırlanacaklarını tahmin ediyorum. Bizler de hazırlığımızı ona göre yapıyoruz. Her maça kazanmak için çıkıyoruz. Puan ya da puanlar almak için İzmir'e gidiyoruz.”
Takım kaptanı İbrahim Emet ise son iki hafta da üst üste ikinci galibiyet aldıklarını söyledi. Arkas Spor'u deplasmanda mağlup ederek geri dönmek istediklerini belirten Emet, "Sonrasında Fenerbahçe ile sahamızda yapacağımız bir maç var. Her maç olduğu gibi ona da çok iyi ve çok hırslı hazırlığımızı yapıp çıkışımızı sürdürmek istiyoruz." dedi.
Antrenmanı izleyen Yeni Kızıltepe Spor takımı yöneticisi Turgut Cevheroğlu, oyuncularına güvendiğini ve İzmir’den puan ya da puanlarla döneceklerine inandığını söyledi. 
Arkas Spor-Yeni Kızıltepe Spor müsabakası, Atatürk Voleybol Sigorta Shop Spor Kompleksi'nde Pazar günü saat 15.00'da başlayacak.