Midyat İlçe Sağlık Müdürlüğünde sigarayı bırakma polikliniği

Midyat İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Çarşamba , Perşembe ve Cuma günleri vatandaşlara hizmet vermek üzere ?Sigara Bıraktırma Polikliniği? açıldı. Böylece Artuklu , Kızıltepe ve Midyat olmak üzere üç büyük ilçede sigara bıraktırma kliniği hizmet vermiş

Sağlık 25.07.2019 12:16:00 0
Midyat İlçe Sağlık Müdürlüğünde sigarayı bırakma polikliniği

HABER SELMAN GÜNEŞ

Midyat Sigara Bırakma Polikliniğimiz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ahmet Doğan, Dr. Mehtap Varlıklar ve Midyat İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sertaç Çelebi´nin katılımıyla hizmete açıldı. Sigarayı Bırakma Polikliniğine ilk defa başvuranlar, poliklinik sorumlusu tarafından görüşmeye alınıyor. Bu görüşme, başvuranların sigarayı bırakmaya ne kadar kararlı olduğunu saptamayı amaçlıyor. Sigarayı bırakmada temel unsur, zihinsel olarak sigara alışkanlığı bulunan kişilerin, kendilerini sigarayı bırakmaya hazırlamalarıdır. Bu nedenle doktor, şahsın bu kararlılığı taşıdığına karar verirse, sigarayı bırakma polikliniği kapsamına alarak tedaviye başlıyor. Bu kararlılık halinin belirlenmesinden sonra, doktor tarafından sonuçlar değerlendirilerek beraberce sigarayı bırakma ve tedavi yöntemine karar veriliyor.

Hizmete yeni başlayan poliklinikte incelemelerde bulunan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ahmet Doğan, ? Türkiye son yıllarda sigara bırakma konusunda çok büyük gelişmelere şahit oluyor. Dumansız hava sahası sayesinde milyonlarca insan sigaradan kurtulmuştur. Bu anlamda Devlet Hastanelerimiz de büyük işlev görüyor. Tek bir kişinin bile sigarayı bırakması bizim için ve toplum için çok önemlidir. Amacımız bize verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek. Yeni açılan bu polikliniğimizde istediğimiz sayının yakalanması bizleri ve çalışanlarımızı çok sevindirecektir. Önlenebilir olmasına rağmen halen ülkemizde ve dünyada insan sağlığını tehdit eden en önemli nedenler arasında yer almaktadır. Ülkemizde son zamanlarda tütün ve tütün mamullerinden doğan zararlardan vatandaşlarımızın doğrudan veya dolaylı olarak etkilenmesini önlemek için tütün ürünlerinin zararları hakkında toplumumuzun bilinçlenmesini sağlamak gerekir. Dumansız Bir Hava Sahası ve Sağlıklı Bir Toplum için herkesi sigarayı bırakmaya davet ediyorum. Tütün ve Tütün mamulleriyle mücadele sadece bizim değil hepimizin toplumsal bir görevi olmalıdır.´´ dedi.