Midyat Belediyesi yeni yapılan yolda çökmelerin sebebini doğalgaz firmasına bağladı

Midyat Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada doğalgaz hattında kırmızı toprak, uygun dolgu malzemelerinin yapılmaması sebebiyle belediye tarafından yapılan üst kaplama çalışmalarında çökmelere sebebiyet verildiği bildirildi.

Gündem 25.05.2021 08:57:00 0
Midyat Belediyesi yeni yapılan yolda çökmelerin sebebini doğalgaz firmasına bağladı

Midyat Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada yeni asfaltlanan yollarda meydana gelen çökmelerin nedeni açıklandı. Yoldaki çökmelerin doğalgaz firmasının sebep olduğu belirtilen açıklamada “Doğalgaz hattının üst kaplaması belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Üst kaplamalar hızlı bir şekilde yapılıp kentin ulaşımının aksamaması, turizm kenti olan Midyat’ta toz ve görüntü kirliliğinin olmaması için belediye olarak en hızlı ve düzgün şekilde üst kaplamalar yapılmaktadır. Doğalgaz hattında kırmızı toprak kullanımı ve uygun dolgu malzemeleriyle dolguların yapılmaması  belediyemiz tarafından yapılan üst kaplama çalışmalarında çökmelere sebebiyet vermiştir. Midyat’ın cadde ve sokaklarında içe doğru bombeler meydana gelmesini fotoğraflayarak belgelendikten sonra gerekli uyarılar defalarca yapılmıştır.” denildi.

Yapılan denetim ve incelemelerin belgelendirildiği vurgulandığı açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi: “Belediyemiz 2 yıldır gerekli desteği sağlayıp üzerine düşen sorumluluğunu yerine getirmiştir. Ancak üst kaplamalarda firmanın yanlış hat döşeme faaliyetleri yüzünden yaşanan çökmeler maddi olarak sıkıntı belediyemize üst kaplama maliyeti 2 hatta, 3 katına çıkmaktadır.

Bu kapsamda 02.03. 2021tarihinde belediyemizin maddi sıkıntıları ve kentimizin menfaatleri göz önünde bulundurularak Akmercan Doğalgaz firmasının ilçemiz, Midyat, Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinde olduğu gibi genişleme kapsamından çıkarmaları gerektiği ve üst kaplamanın tarafımızdan artık yapılmayacağına dair meclis kararı alınmıştır. Bu karar firmaya tebliğ edilmiştir.

Bu hususla alakalı Mardin Milletvekillerimizle beraber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile görüşmeler sağlanarak aldığımız kararları, oluşturduğumuz denetim raporlar ve belgelerle kendilerine sunarak önerilerimiz ilettik. Görüşmelerimiz değerlendirme aşamasında olup, başta ilçemiz Midyat ve belediyemizin lehine sonuçlandırılması için girişim ve takiplerimiz devam etmektedir.”