Midyat´ta TEOG sınavlarına hazırlık kursu açıldı

Midyat´ta, 75.Yıl İMKB Ortaokulu´nda görev yapan idareci ve öğretmenler örnek bir projeye imza atarak, yaz tatili döneminde okul öğrencilerine yönelik TEOG sınavlarına hazırlık kursu açtılar.

Eğitim 8.08.2015 15:57:21 0
Midyat´ta TEOG sınavlarına hazırlık kursu açıldı

Mardin´in Midyat ilçesindeki 75.Yıl İMKB Ortaokulu´nda görev yapan kimi öğretmenler, yaz tatili döneminde gönüllü olarak haftada iki gün okula gidip ders verdiği öğrencilerini yeni eğitim öğretim yılına hazırlıyorlar.

Okulda eğitim öğretim gören 8. sınıf öğrencilerine yönelik başta Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri dersleri olmak üzere, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı´na (TEOG) hazırlık yaz kursu açıldı.

Yürütülen kurs çalışmaları ile ilgili bilgi veren 75.Yıl İMKB Ortaokulu Müdürü Yılmaz Ölmez, 8. sınıfa geçen öğrenciler için her gününün önemli olduğunu, yaz aylarının da   iyi değerlendirilmesi için böyle bir kurs planlandığını söyledi. 

Herkesin tatil yaptığı bir dönemde okulu açık tutarak öğretmenleriyle birlikte öğrencilerine TEOG kursu açtıklarını kaydeden Ölmez, şöyle konuştu:

?Birçok öğretmen ve öğrenci yaz tatilinin tadını doyasıya çıkarırken bizler 75.Yıl İMKB Ortaokulu´nun öğretmen ve öğrencileri 2016 TEOG sınavı için şimdiden kollarımızı sıvamış durumdayız. Geçtiğimiz yıl merkezi sınavlarda gösterdiği başarılarla belli bir ivme yakalayan okulumuzun, bu yıl da yürütülen çalışmalarla daha ileri seviyelere taşınması hedefleniyor.? dedi.