Mikail Erbeyi: “Özelleştirilen şirketle biz uzlaşamayız”

Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi, her gün yaşanılan elektrik kesintilerine tepki gösterdi.

Gündem 2.08.2021 12:54:00 0
Mikail Erbeyi: “Özelleştirilen şirketle biz uzlaşamayız”

Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi, her gün yaşanılan elektrik kesintilerine tepki gösterdi. Erbeyi, “Çiftçinin mahsulünü kurutmaya kimsenin hakkı yok. Hükümet tarafından özelleştirilen şirketle biz uzlaşamayız. Çiftçimiz bu yüksek meblağların altından kalkamaz.” dedi.

Mardin ve ilçelerinde tarımsal sulama abonelerinin elektrik sorunu devam ediyor. Çiftçi, yüksek gelen faturaların yanı sıra saatlerce yaşanılan elektrik kesintileriyle de boğuşuyor. Çiftçi ikinci ürün mısırının kurumasından endişe duyuyor. Hükümete seslenen Kızıltepe Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi, “Mardin’de binlerce dönüm alanda ekili olan mısır alalarında özel şirketin önümüzdeki günlerde enerjiyi keseceği tarafımıza iletilmiştir. Böyle yanlış bir uygulama yapılırsa, enerji kesilirse Mardin’de yangın yeri olacak. Buradaki ciğerlerimiz yanacak. Mardin gerçekten ülkenin ekonomisine katkı sunan bir tahıl ambarıdır. Bu sıcağın altında helal alın teri döken  çiftçimizin artık yıllardan beridir kangren haline dönen enerji sıkıntısı ortandan kaldırılmalı. Biz bunu hükümetimizden talep ediyoruz. Lütfen buradaki insanlarımıza artık kulak verin.” açıklamasını yaptı.

“Çiftçimiz bu yüksek meblağların altından kalkamaz”

Çiftçinin yüksek gelen faturaları ödeyemediğini ifade eden Erbeyi, elektrik şirketiyle uzlaşamayacaklarını kaydetti. Erbeyi, “Yapacağınız hiçbir yatırım burada yapacağınız yatırım kadar önemli değildir. Bu çiftçiye destek olursanız üretim yapan çiftçi ülkenin ekonomisine katkı sunmaya devam edecek. Saatlerce elektrik verilmeyerek çiftçinin mahsulünü kurutmaya kimsenin hakkı yok. Hükümet buna sessiz kalırsa kesinlikle ayağımıza sıkmış oluruz. Hükümet tarafından özelleştirilen şirketle biz uzlaşamayız. Çiftçimiz bu yüksek meblağların altından kalkamaz. Burada hükümet arabuluculuk yapacak.” şeklinde konuştu.

“GAP için her çiftçimiz 1000 TL katkıda bulunacağız”

GAP’a aktarılan paranın yetersiz olduğu kanısı bölge çiftçisi tarafından kabul görürken konuya ilişkin Başkan Erbeyi, önemli bir çıkış yaptı. Erbeyi,  şunları söyledi: Eğer ki GAP bitmiyorsa ve bunun bitmemesinin sebebi ekonomiyse ben burada çiftçimin adına söz veriyorum. Her çiftçimiz 1000 TL katkıda bulunacağız. Sonuçta bu su bize gelecek. Yeter ki bu GAP kanalı bitsin. Artık 49 yıldır süren ve bitmeyen bu GAP kanalı bitsin.”