Mikro krediyle önce iş sahibi oldu şimdide muhtar adayı

Aslen İstanbullu olan Gül Demircan, İstanbul´dan Mardin Kızıltepe´ye gelin geldi. Kızıltepe´de mikro kredi şubesinden aldığı destekle kendi işinin sahibi olan Gül Demircan insanlarla olan ilişkilerinin ilerlediğini görünce şimdi de muhtar adayı oldu.

Yaşam 6.02.2019 08:08:39 0
Mikro krediyle önce iş sahibi oldu şimdide muhtar adayı

 HABER/ SELMAN GÜNEŞ

Gül Demircan, eşinin Mardin Kızıltepeli olmasından dolayı 5 yıl önce Kızıltepe´ye yerleşti. Aslen İstanbullu olan 42 yaşındaki Gül Demircan, komşusunun desteğiyle mikro kredi ile tanıştı. Yaklaşık bir yıldır mikro kredi alarak iç giyim ve kozmetik satışı yapmaya başlayan Demircan, kendi işinin patronu oldu.

İş hayatında başarılı olan Demircan, şimdi de yerel yönetimlere talip oldu. Girişimci kadın Kızıltepe İpek Mahallesi muhtar adayı oldu. Demircan çalışmalara aylar öncesinden başladı bile. Kendisine destek için kapı kapı dolaşan kadın muhtar adayının en büyük destekçisi mahalledeki kadınlar. Kadın muhtar adayı Demircan 31 Mart seçimlerinde 17 adayla birlikte yarışacak.

Kadın elinin değdiği her yer cennet olur sloganı ile yola çıkan  girişimci kadın, devletten gelen desteği kadınlarla buluşturacağını söylüyor. Demircan, mikro krediyi bütün kadınlara öneriyor. Demircan ?1977 İstanbul doğumluyum. İstanbul´dan buraya geldim. Eşim Mardinli ve iki senedir buradayız. İpek Mahallesi Muhtar adayıyım. Mikro kredi kullanıcısıyım. Komşumun sayesinde mikro krediyi kullandım. Kendime iş olanağı sağladım. Mikro krediyi bütün insanlara öneriyorum.? dedi.

Muhtar adayı Demircan sözlerini şöyle sürdürdü:  ?İpek Mahallesi´nin en büyük sorunu park.  Kızıltepe´nin belki en kalabalık mahallesi bizde ama doğru düzgün bir parkımız yok. Muhtarlığı kazanırsam ilk önce mahallemize bir park kazandıracağım. Kadınlarımızla el ele verip bütün sorunlarımızı halledeceğiz. Bunun için 31 Mart seçimleri için herkesten destek bekliyorum.?

Mikro Kredi Diyarbakır Bölge Müdürü Mehmet Ay, ?Gül  Demircan kendi ayakları üzerinde durmak için bizden mikro kredi aldı. Şimdi kendi ayakları üzerinde duruyor. Şimdi de muhtar olmak istiyor. Muhtar olduktan sonra da diğer kadınların kendi ayakları üzerinde durması için onlara yardımcı olacak.? açıklamasını yaptı.

Kızıltepe Mikro Kredi Şube Müdürü Canan Özçelik de her zaman kadınların yanında olduklarını ve kadınların iş hayatında olduğu gibi yönetimde de söz sahibi olması gerektiğini ifade etti./resimler/2019-2/6/0810283684419.jpg/resimler/2019-2/6/0810493841020.jpg