MİLLETVEKİLİ KILIÇ’TAN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Gündem 18.03.2024 11:20:00 0
MİLLETVEKİLİ KILIÇ’TAN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

Milletvekili Faruk Kılıç mesajında, “Çanakkale Zaferi, tarihin en büyük kahramanlıklarının yaşandığı ve tüm dünyanın buna şahit olduğu, şehadet ve vatan aşkıyla kazanılmış en büyük zaferin adıdır. Örneğine rastlanmayan bir azim ve kararlılıkla, vatan ve özgürlük mücadelesi içerisinde sen ben demeden topyekûn herkesin mücadele ettiği büyük destandır. Düşman kim olursa olsun asla ümidini kaybetmeden mücadele eden bir ecdadın günümüze kadar ulaştırdığı bu eşsiz zaferin hatıralarını asla unutmadığımız gibi, çocuklarımıza da okutmamız, anlatmamız gerekmektedir. Bu vesileyle Çanakkale Zaferi’ni bizlere yaşatarak bu günlere kadar ulaştıran aziz ecdadımızı minnetle yad ediyorum.”


Milletvekili Kılıç, “Çanakkale Zaferi, tüm imkânsızlıklara rağmen türküyle, kürdüyle, lazıyla, çerkeziyle yoğrulmuş bir harmanın eseri olarak günümüze ışık tutan en büyük örnektir. Bu kahramanlık Çanakkale ruhunun topraklarımızda hala dipdiri olduğunun en büyük delilidir. Medeniyetimizi şekillendiren, tarihimize ufuk olan Çanakkale Destanı’nı anmak, dedelerimizin bizlere ulaştırdığı gibi bizimde gelecek nesillere taşımamız gereken en yüce zaferdir. Bu ülkede yaşayan herkese düşen en büyük görev, vatan aşkıyla canlarını feda eden şehitlerimizin aziz kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı bilinç ve kararlılıkla korumak ve bir sahiplenme duygusuyla sonraki nesillere taşımaktır.”