Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Mardin'de Çeşitli Temaslarda Bulundu

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk Mardin’e bir dizi ziyarette bulunarak yapımı tamamlanan eğitim tesislerinin açılışını gerçekleştirdi.

Gündem 22.04.2021 22:06:00 0
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Mardin

Bakan Selçuk’u Mardin Hava Limanında Vali Mahmut Demirtaş, , AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, İl Emniyet Müdürü M. İlker Emir, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Halil Şen ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Polat karşıladı.
Mardin Valiliğine gelerek şeref defterini imzalayan Bakan Selçuk, Valilik makamında Vali Demirtaş’tan bilgiler aldı.

Artuklu ilçesi  Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezinde, 9 ilçede yapımı tamamlanan 61 Eğitim Eğitim Merkezinin Toplu Açılış Töreninde  konuşan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Bakanlık olarak 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi çerçevesinde Türkiye'de eğitim sisteminin dünya eğitim sistemleri ile yarışması ve ileri noktalara taşınması için her türlü yolu ortaya koyup, gereğini yapmakla meşgul olduklarını söyledi.

Bakan Selçuk konuşmasının devamında "Bu açılış için Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi'nin bahçesinde, bu ismin altında birleşmek ve burada bilimin yolculuğuna hep beraber hazırlanıyor olmak, çocuklarımızın çok daha güzel imkânlarda, ortamlarda bulunması için fırsatlar oluşturmak, çok çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuda bir talimatı olmuştur. Prof. Dr. Aziz Sancar adına bir bilim merkezi kurulması konusunda. Bunun da hayata geçmiş olması bizi ayrıca mutlu ediyor ve Mardin'deki BİLSEM öğrencilerimize çok daha yüksek kaliteli eğitim vermek için yeni fırsatlarımız oldu. Ben şimdiden emeği geçenlere çok çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına da değinen Bakan Selçuk, 23 Nisan haftası boyunca Bakanlık olarak yapılacak faaliyetlerin izleneceğini, bugün de çocuklarla beraber olacaklarını söyledi. Selçuk, yarın ve sonraki günlerde de çocuklarla bir arada olacaklarına işaret ederek, çocukların 23 Nisan'ın coşkusunu gönülden hissetmesini çok önemsediklerini, hep birlikte bayrak asmalarını, birlikte İstiklal Marşı'nı söylemelerini, evlerinin camlarını süslemelerini beklediklerini bildirdi.

Vali Mahmut Demirtaş da Toplu Açılış Töreninde yaptığı konuşmada;

Mardin’de yönünüzü nereye çevirseniz farklı bir anlayışın, farklı bir inanışın eserine rastlamanız mümkündür. Dünya’nın hiçbir yerinde, dinin kültür ve medeniyetle kol kola girdiği, birlikte yaşama kültürünün sokaklarına sindiği Mardin gibi bir şehir yoktur. Kültürel, demografik, mekânsal çeşitliliği ve zenginliği Mardin’imizi ayrıcalıklı bir kent haline getirmektedir. Geçmişin izleri ve değerlerini geleceğe taşırken bu farklı ve özel coğrafyanın sağladığı olanakları fırsata dönüştürmek,  Mardin’in geleceğine en doğru şekilde yön vermek için eğitim yatırımlarını fevkalade önemsiyoruz.

Tüm çabamız; evlatlarımızın tarihine, bayrağına, milletine bağlı ve saygılı, üzerinde yaşadığı toprakların değerlerini özümsemiş bir nesil olarak daha güvenli bir ortamda, daha modern şartlarda, en iyi eğitimi alabilmelerini sağlamaktır. İnanıyoruz ki yeni nesillerimiz bu imkânları en iyi şekilde değerlendirecek 2023, 2053, 2071 hedef ve ideallerinin gerçekleştirilmesinde çok önemli ve başarılı çalışmalar sergileyeceklerdir. Kısacası Mardin’in çocukları, Aziz Sancar’ın açtığı bu yoldan daha emin adımlarla yürüyecek; ay yıldızlı al bayrağımızı dünyanın dört bir yanında şan ve şerefle dalgalandıracaklardır. Ayrıca bu pandemi sürecinde en büyük arzumuz, tüm kademelerde öğrencilerimizin özlem duydukları okullarına ve öğretmenlerine bir an önce kavuşmasıdır. Bunu da, salgına karşı aldığımız tedbirlerden hiçbir taviz vermeden en yakın zamanda hep birlikte başaracağımıza yürekten inanıyorum. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi ile birlikte ilimizde yapımı tamamlanan 842 derslikli 61 okulumuzun ve diğer eğitim yatırımlarının Mardin’imize hayırlı olmasını diliyorum’’ diye konuştu.
 

Mardin Anadolu Lisesi bünyesinde faaliyetlerin yürütüldüğü atölyeleri ziyaret edilerek öğrenci ve öğretmenler ile de bir araya gelen Bakan Selçuk, Vali Demirtaş ile birlikte İl Eğitim Tarihi Müzesi'ni ziyaret edip burada Mardin Masal

Evinin açılışını gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk daha sonra Mardin Olgunlaşma Enstitüsü'nde görev yapan öğretmenler ile bir araya gelerek, faaliyette bulunan atölyeleri ziyaret etti. Bakan Ziya Selçuk kurslar hakkında bilgiler aldıktan sonra öğretmenlere hitap eden bir konuşma yaptı.

Mardin’deki incelemelerini sonlandıran Bakan Selçuk daha sonra kentten ayrıldı.