Minik öğrencilerden vitamin şenliği

Kızıltepe´de Sabiha Gökçen Anaokulu öğrencileri portakal sıktı, meyve suyu içti.

Gündem 13.02.2019 15:16:25 0
Minik öğrencilerden vitamin şenliği

SELMAN GÜNEŞ

Mardin´in Kızıltepe İlçesinde Sabiha Gökçen Anaokulu öğrencileri geleneksel hale getirdikleri C vitamini şenliğinde portakal sıkarak meyve suyu içtiler.

 

Portakalları sıkıyorlar, suyunu afiyetçe içiyorlar. Kızıltepe  Sabiha Gökçen Anaokulu öğrencileri  ?C Vitamini Şenliği´ düzenledi. Çocuklar evden getirdikleri  portakal ve mandalinalar ile meyve suyu sıkacaklarını kullanarak portakal ve mandalina suyu hazırladılar. Taze sıkılmış meyve sularını afiyetle içtiler.

Okulun müdürü Ferda Karakaş Salman, ?3 yıldır c vitamini şenliği yapıyoruz. Beslenme dostu okul olduğumuz için bu tür etkinliklere önem veriyoruz. Çocuklarımız kendi elleriyle hazırladıkları suyu içtiler. Çocuklarımız sağlıklı beslenmenin yanında üretimin ne olduğunu da öğrenmiş oldu.? diye konuştu.

Okulun anasınıf öğretmeni Zeynep Çetinkaya,  minik öğrencilere c vitamini bilincini aşılamak istediklerini söyledi. Çetinkaya,?Bu gün etkinliğimiz c vitamini etkinliğiydi.  Çocuklarımız evden portakal ve mandalinalarını getirdiler. Hastalanmamak için sıkıp içtiler. Amacımız çocuklarımızın c vitamininin önemini anlamalarını sağlamak.? dedi.

 

Etkinliğe katılan çocuklar kendi elleriyle sıktıkları meyve suyunu içenin sevincini yaşadı.