Minik öğrencilerin çöpten sanata sergisi

Kızıltepeli öğrencilerin topladıkları atık malzemeler birer sanat ürününe dönüştü.

Gündem 17.01.2019 11:24:01 0
Minik öğrencilerin çöpten sanata sergisi

HABER- SELMAN GÜNEŞ

Mardin Kızıltepe´de bir okulun öğrencileri çöpten topladıkları malzemeleri  birer sanat eseri ve oyuncağa dönüştürdü.  Öğrenciler okullarında ?Çöpten Sanata´ sergisini açarak ürünlerini görücüye çıkardı.

Pet şişeleri, plastik yemek tabaklar, kağıt ve daha bir çok atık malzeme birer sanat ürününe dönüştü. Kızıltepe Sabiha Gökçen Ana Okulunda minik öğrencilere geri dönüşüm bilincini aşılamak için çöpten sanata projesi başlatıldı. Bu projeye lise öğrencileri ve aileler de dahil edildi. 5 ay boyunca atık malzemeler toplandı ve çeşitli etkinliklerle oyuncak ve çeşitli süs eşyasına dönüştürüldü.

Bu malzemeler okulun içerisinde açılan ?Çöpten Sanata 2019´ sergisi ile görücüye çıktı. Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer de sergiyi ziyaret etti. Kaymakam Yüzer öğrencilere teşekkür etti.

Proje hakkında bilgiler veren Anaokulu Öğretmeni Zeynep Çetinkaya, ?Amacımız çevremize duyarlılık kazandırmak ve çocuklarımızın küçük yaşta uyum sağlamasını sağlamak. Çevremize ve doğamıza ve çocuklarımıza sağlam bir dünya bırakabilmek için çalışıyoruz. Bu bilinci çocuklarımıza aşılamak için başlattığımız bir proje. Ailelerimizin ciddi katkıları oldu. Dünyamız ve çocuklarımız için farkındalık oluşturduk.? dedi.

Lise öğrencileri de ana okul öğrencilerini sevindirmek için etkinliklere katıldıklarını söylüyor./resimler/2019-1/17/1127461854925.jpg