Miroğlu Mazbatasını aldı

Ak Parti´den 25. dönem Mardin milletvekili seçilen Orhan Miroğlu, ailesi ve partililer ile birlikte geldiği Mardin İl Seçim Kurulu´nda mazbatasını aldı.

Politika 17.06.2015 07:47:08 0
Miroğlu Mazbatasını aldı

Mardin´de 393 bin 973 geçerli oydan 72 bin 645´ini alarak AK Parti´den Mardin milletvekili seçilen Orhan Miroğlu, Mardin Adalet Sarayı´nda bulunan İl Seçim Kurulu´nda düzenlenen törenle mazbatasını aldı.

İl Seçim Kurulundan Mazbatasını aldıktan sonra açıklama yapan Orhan Miroğlu, herkese teşekkür ederek, sonuçların Türkiye´ye hayırlı olmasını diledi. Mazbatasını vatandaşların daha iyi şartlarda, barış ve demokrasi içinde yaşamaları için aldığını belirten Miroğlu, "Seçim sonuçları ortak bir sorumluluğumuzun olduğunu ortaya koydu. Bu manada AK Parti´nin, CHP´nin, HDP´nin, MHP´nin yapabileceği çok şey var. Ortak milli politikalara ihtiyacımız var. Çözüm süreci bir milli politika aslında. HDP´nin de bu sürece çok katkı sunacağına inanıyoruz" dedi.

Seçim sırasında kötü olayların gerçekleşmemiş olmasının sevindirici olduğunu kaydeden Miroğlu, "Mardin halkına çok teşekkür ediyoruz. Kimse zarar görmedi. Seçmenimiz çok şükür fiziki bir zarar görmeden bu seçimi geçirdik. Bu bile işin olumlu bir yanıdır. Seçim sonuçlarının yeni Anayasa, çözüm süreci, Türkiye´ye uygun dış politikaların geliştirilmesi ve ekonomik sürecin devam ettirilmesi bakımından hayırlı olmasını diliyorum. Mardinlilere teşekkür ediyorum. Mardin bir barış ve demokrasi şehri olmuştur. Böyle olmaya da devam edecektir" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: