Miroğlu Kızı Hiva'yı sade bir nikah töreniyle evlendirdi

AK Parti MKYK Üyesi 25 ve 26. Dönem Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’nun kızı Hiva ile Batman eski Milletvekili Faris Özdemir'in oğlu Halil gerçekleştirilen sade nikah töreni ile yaşamlarını birleştirdiler.

Gündem 6.08.2021 11:08:00 0
Miroğlu Kızı Hiva

AK Parti 25 ve 26. Dönem Mardin Milletvekili AK Parti MKYK Üyesi Yazar Orhan Miroğlu'nun kızı Gazeteci Hiva Miroğlu, Batman önceki dönem milletvekili Faris Özdemir'in oğlu Halil Özdemir ile gerçekleştirilen sade bir nikah töreni ile dünyaevine girdiler.

Ankara İncek La Mozza Garden Kır Bahçesi'nde gerçekleştirilen düğün törenine davetlilerin ilgisi büyük oldu. Yurt genelinde yaşanan yangınlar ve sel felaketleri nedeniyle müziksiz ve sade bir şekilde gerçekleşen düğüne; Siyaset, Medya, iş dünyası ve sanat dünyasının tanınmış isimlerinin katıldığı törene ilgi büyük oldu.

Canan - Orhan Miroğlu ile Hanife - Faris Özdemir çifti düğün davetine katılan misafirlerini kapıda karşılayarak yakından ilgilendi. Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan düğüne; 

İçişleri Eski Bakanı Abdülkadir Aksu, Ticaret ve Gümrük Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşenur Bahçekapılı, Devlet Eski Bakanı Prof. Dr. Salih Yıldırım, Ak Grup Başkanı, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, TBMM Plan bütçe Komisyonu Başkanı- Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Tarım eski Bakanı Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, Bekir Bozdağ, Efkan Ala, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye başkan vekili Mahmut Demirtaş, Batman Valisi Hulusi Şahin, Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AK Parti Mardin, Batman, Bingöl ve Siirt Milletvekilleri, il başkanları, eski bakanlar, ilçe başkanları, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri temsilciler, muhtarlar ile her iki ailenin dost ve yakınları düğünde hazır bulundu.

Düğün alanınına el ele gelen Gelin Hiva Miroğlu ile Damat Halil Özdemir, davetlilerin alkışlarıyla karşılandı. Davetlilerin tebriklerini kabul eden genç çift, daha sonra mutluluklarını paylaşmak üzere kendilerini yalnız bırakmayan davetlilerin masalarını tek tek dolaşarak, katılımlarından dolayı teşekkür ettiler.

Yaşamlarını birleştiren resmi imza ve beyanlarını bir kez daha şahitler ve davetliler huzurunda gür bir sesle birbirlerine "Evet" diyerek yaşamlarını resmiyete döken Hiva İle Halil Özdemir çiftinin şahitliğini ise düğüne katılan protokol üyeleri yaptı. Evilik cüzdanının genç çifte alkışlar arasında teslim edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her iki aile ve genç çifti tebrik ettiği mesajın telgrafı okundu.

Davetlilerle mutlu günün anısına bol bol fotoğraf çektiren Hiva ile Halil Çifti, misaifirleriyle yakından ilgilenmeleri dikkat çekti.

Düğüne katılan misafirlerine teşekkür eden Gelin Babası Orhan Miroğlu, "Üç yıl önce kaybettiğimiz Zerdeşt'in vefatının ardından Kızımız Hiva'nın dünya evine girerek kurduğu yeni yuvasının mutluluğunu paylaşmak üzere bizleri yalnız bırakmayan bütün dostlarımıza her iki ailemiz adına teşekkür ediyorum. Hiva ile Halil ile birlikte önceki gün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ederek hayır dualarını aldık ve Ülkemizin farklı noktalarında devam eden orman yangınları ile sel felaketleri nedeniyle müziksiz eğlencesiz sade bir düğün töreni gerçekleştireceğimizi ifade etti. Nitekim sade bir düğün töreni ile çocuklarımızın mutluluklarına ortak olduk. Alllah yuvalarını huzurlu ve mutlu kılsın. Bizleri yalnız bırakmayarak yanımızda olan bütün dostlarımıza da bir şez daha şükranlarımı sunuyorum" dedi.


Anahtar Kelimeler: Miroğlu ' nikah töreniyle evlendirdi