MİYDER’den gazetecilerin ulaşım kartlarının verilmesi için açıklama

MİYDER Başkanı Murat Akgül, Ulaşım kartları iptal edilen gazetecilerin kartlarının bir an önce verilmesini istedi.

Gündem 4.02.2021 11:29:00 0
MİYDER’den gazetecilerin ulaşım kartlarının verilmesi için açıklama

Çalışan gazetecilerin ulaşım kartlarının iptal edilmesi üzerine açıklama yapan Mardin İletişim ve Yaşam Derneği (MİYDER) Başkanı Murat Akgül, Gazetecilerin zor zamanlar yaşadığı bugünlerde Mardinli gazeteciler olarak 2020 yılının Eylül ayında toplu ulaşım kartları Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından haklı olarak iptal edildiğini belirterek, “Gazetecilerin ücretsiz toplu ulaşım kartlarının iptal edilmesi nedeniyle gazeteciler olarak daha zorlu günler yaşamaktayız. Sınırlı sayıda gazetecinin olduğu Mardin’imizde basın mensuplarına belediyelerin ücretsiz kart vermesi her ne kadar yasal bir zorunluluk olmasa bile bu uygulama ülkenin her belediyesi tarafından yıllardır uygulanmaktadır. Gazeteciler için kazanılmış bir hak olarak görülen ücretsiz ulaşım kartları, iptal edilirken haksız yere ücretsiz kart verilen kişiler gerekçe gösterilmiştir. Bu gerekçe yerinde bir gerekçe olmakla beraber sahada aktif olarak mesleğini yürüten gazetecilerin kartlarının verileceği açıklanmıştır” dedi.

ŞEHRİMİZDE KAÇ SARI BASIN KARTLI VAR

Şehir’de az sayıda sarı basın kartlı muhabir olduğunu ifade eden MİYDER Başkanı Akgül, “Şehrimizde sarı basın kartı olan gazeteci sayısı bir elin parmaklarını geçmezken, birçoğu zaten araç sahibi olması sebebiyle ulaşım kartına ihtiyaç duymamaktadır. Ancak aktif olarak sahada çalışan birçok gazeteci arkadaşımız halen sarı basın kartına sahip olamadıkları gibi ücretsiz ulaşım kartlarının iptal edilmesi ile beraber daha fazla mağduriyet yaşamaya başlamıştır” diye konuştu.

MARDİN VALİSİ ve BÜYÜKŞEHİR BAŞKAN VEKİLİMİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye başkanı Mahmut Demirtaş’tan destek beklentisinde olduklarını dile getiren MİYDER Başkanı Murat Akgül, “Ayrıca gerek Mardin Valiliği ve gerekse de Mardin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde listenin Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Mahmut Demirtaş’ın masasında olduğu söylenmiştir. Mardin ve ilçelerinde gazetecilerin yaşadığı bu sıkıntıya bir son verilmesi elzemdir. Gazeteciler olarak ücretsiz ulaşım kartlarının iptal edilmesine dair daha önce defalarca çağrıda bulunduk. Gerek cemiyet başkanları gerekse de sahada çalışan muhabirler bu konuya dair yaptıkları açıklamalar ile duruma dikkat çekmiş ise de, sorun halen çözülememiştir. Bu anlamda Mardin İletişim ve Yaşam Derneği (MİYDER) olarak; başta Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sayın Mahmut Demirtaş olmak üzere, yetkililere çağrıda bulunuyoruz: Gazetecilerin ücretsiz ulaşım kartlarını kullanmalarının önünü açın. Canını dişine takarak, halkın haber alma hakkı çerçevesinde çalışan gazetecilerin bu sorununu görmezden gelmeyin” şeklinde konuştu