MKE Ankaragücü 0-3 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 10. hafta kapanış maçında deplasmanda MKE Ankaragücü ile karşılaşan Fenerbahçe, müsabakayı 3-0 kazandı ve puanını 20’ye yükseltti.

Spor 18.10.2022 09:01:00 0
MKE Ankaragücü 0-3 Fenerbahçe

Eryaman Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada gollerimizi 3. dakikada Michy Batshuayi, 25. dakikada İrfan Can Kahveci ve 90+1. dakikada Diego Rossi kaydetti.
 
İki takım oyuncuları da sahaya, ‘Milletimizin başı sağ olsun’ yazılı pankartla çıkarken, karşılaşma öncesi Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımız için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Teknik Direktör Jorge Jesus, 3-0 galibiyetle tamamlanan MKE Ankaragücü maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.
 
Maçla ilgili Jorge Jesus, “Galibiyetler her zaman iyidir. 3-0 gibi net bir skor aldık, ilk yarım saati bizim için zorlaştıran bir rakibe karşı. Evet, 2 gol bulmuştuk ama özellikle ilk 30 dakikada bize bazı zorluklar yarattılar. Ama önemli olan galip gelmekti. Her maç için galip gelmek en önemli amaç. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Her hafta hafta sonu oynadığımız rakiplerden daha iyi olmak için çok çalışıyoruz. Bugün de bunu başardık, 3 gol attık ama çok gol atabilirdik. Enner Valencia ve Pedro’nun kaçırdığı pozisyonlarda 3-0’ı daha erken bulabilirdik ama önemli olan kazanmak. Taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Bugün statta çok sayıda taraftarımız vardı. Bize yardımcı oldular. Şimdi yapmamız gereken önümüzde oynayacağımız lig maçına ve sonrasındaki Rennes maçına odaklanmak ki Rennes gruptaki en güçlü rakip bana göre.” değerlendirmesini yaptı.
 
Yoğun maç takvimiyle ilgili Jesus, “Hafta içi maç yapmayacağız. Cumartesi günü bir maçımız var ve sonra perşembe günü Avrupa maçı oynayacağız. Hafta içi maçımızın olmaması dinlenmek adına güzel olacak. Başakşehir sıralamada bizim üzerimizde. Zor maç olacak ama kendi sahamızda taraftarlarımızın da desteğiyle bu maçı da kolaylaştıracağımıza inanıyorum. Kendimi iyi hissediyorum. Çok yoğun bir periyottayız, haftada 2 maç yapıyoruz ama bu durum benim için normal. Buna alışkınım. Hem Şampiyonlar Ligi’nde hem Avrupa Ligi’nde mücadele etmeye alışkınım. Benim çalışma metodolojim bu. Bunu normal olarak karşılıyorum.” şeklinde konuştu.
 
Cumartesi günü konuk edeceği Medipol Başakşehir maçı için taraftarları stada davet eden ve kaleciAltay Bayındır’a sevgi gösterilerinde bulunmalarını rica eden Teknik Direktör Jorge Jesus, “Cumartesi günü oynayacağımız lig maçında taraftarlarımızı stada davet ediyorum ve o maçta kendilerinden Altay’ı tribüne çağırmalarını ve ona destek olmalarını rica ediyorum. Son oynadığımız maçta bu şekilde olmamıştı. Bir sonraki maçta ona sevgi gösterilerinde bulunmalarını rica ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: Ankaragücü - Fenerbahçe