MTDF´den ?İpekyolu´na EDS kurulsun? talebi

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkanı Şerif Öter, aşırı trafik yoğunluğunun bulunduğu İpekyolu´na Elektronik Denetleme Sistemi´nin (EDS) kurulmasını talep etti.

8.10.2018 15:53:45 0
MTDF´den ?İpekyolu´na EDS kurulsun? talebi

Mardin´in Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinden geçen tarihi İpekyolu´nda sık sık ölümlü trafik kazaların yaşanması vatandaşları isyan ettirirken, sivil toplum kuruluşları ise yerleşim yerinden geçen kısımlarda Elektronik Denetleme Sistemi´nin (EDS) kurulmasını talep ediyor.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkanı Şerif Öter, Mardin ve İpekyolu´nda özellikle yerleşim alanların Elektronik Denetleme Sistemi´nin kurulması için Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına resmi dilekçeyle başvuruda bulundu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Öter, ?Federasyon olarak talebimiz, Elektronik Denetleme Sistemi diğer adıyla Elektronik Radar Sistemi´nin aşırı araç yoğunluğu bulunan Kızıltepe-Mardin karayolu ilk 8 kilometre, Kızıltepe İpekyolu yerleşim alan içinden geçen yaklaşık 10 kilometrede yapılmasıdır.? dedi.           

Bu yollarda günlük 7 ila 10 bin arası ağır tonajlı ve binek araçların büyük çoğunluğu hız limitin çok üzerine seyrettiğine dikkat çeken Öter, konuşmasına şöyle devam etti:

?Bu durum hemen her hafta en az bir kazaya sebebiyet veriyor. Yaşanan bu kazalarda can ve mal kayıpları meydana geliyor. Kayıp olan canlar bizim insanlarımızdır, mal ise milli servettir. Bunun sorumlusu yerleşim alanı içerisinde kurallara uymayan sürücüler ve Kızıltepe´ye bir çevre yolu çok gören önceki ve şuan görevde olan sayın yöneticilerimizdir. Federasyonumuzun öncülüğünde duyarlı halkımızın destek ve katılımıyla çevre yolu için toplanan yüz bine yakın imzaları Cumhurbaşkanımıza göndermiştik. Resmi yazıyla bize yapılan geri dönüşte Kızıltepe Çevre Yolu için karayollarının projesinin hazır olduğu uygulama için belediyenin gerekli kamulaştırmayı yaparak, koridorun açılması beklendiği şeklinde. Sivil toplum olarak bundan sonra talep ve demokratik baskımızı belediye nezdinde sürdüreceğiz. Çevre yolu yapılıncaya kadar aşırı hız nedeniyle yaşanan ölümlü kazalara önlem amacıyla elektronik radar sisteminin kurulmasını talep eden dilekçemizi valilik, belediye ve kaymakamlıklarımıza sunduk. Bu sistem kurulursa aşırı hız yapan sürücüler bundan sonra daha dikkatli olacaklar. Çünkü para cezası insanlarımıza ağır geldiği için caydırıcılığı da etkili olacaktır. Umut ediyoruz, yetkililer bu hassas konuya ilgisiz kalmayacaklardır.? 


Anahtar Kelimeler: MTDF İpekyolu kurulsun talebi