?Muhtarlarımız ile içiçe olduk, sorunlarını birlikte çözdük?

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman şehirde muhtarlar ile sürekli içiçe olduklarını ve mahallelerinin taleplerinin de hemen yerine getirildiğini iletti.

Gündem 6.12.2018 13:29:41 0
?Muhtarlarımız ile içiçe olduk, sorunlarını birlikte çözdük?

Mardin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı il genelindeki tüm kırsal mahallelerin muhtarları ile sürekli istişare içinde bulunuyor. Bu bağlamda mahalle muhtarlarına yapılan ziyaretler ile sorunlar gideriliyor. Yapılan ziyaretlerde ise bugüne kadar muhtarların 2 bin 500´e yakın talebi yerine getirildi. Yapılan işbirliği ile kırsal mahallelerin sorunları kısa sürede çözülüyor.

Muhtarlarımız paydaşımız oldu

Konu hakkında açıklama yapan Vali/büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, il genelinde en ücra mahallenin bile sıkıntılarını işbirliği içinde çözdüklerini kaydetti. Yaman, ?İlimiz 2 yıl içinde büyük değişim yaşamış ve bu değişim vatandaşlarımızın mutlu olmasını sağlamıştır. Projelerimiz il ve ilçe merkezlerinle yeterli kalmayıp, bütün kırsal mahallelerimizi de kapsamıştır. Biz mahallelerimizin de en güzel ve yaşanabilir olması hedefiyle birçok çalışmayı hayata geçirdik. Mahallelerimize yollarımızdan parklara, sosyal yaşam evlerinden çevre düzenlemesine kadar birçok çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımızda şüphesiz muhtarlarımız ile sağladığımız sinerji önemlidir. Belediye bünyemizde yer alan Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı da muhtarlarımız ile iletişimimiz konusunda önemli bir misyon üstlendi? ifadesini kullandı.

Birimlerimiz titiz çalıştı

Sürekli ziyaretler ile kırsal mahallelerin beklentilerinin hemen yerine getirildiğine işaret eden Yaman, ?İlgili birimimiz neredeyse hergün mahalle muhtarlarımızın arasında yer aldı. Onların talep ve önerilerinin sağlanması için hassasiyetle çalıştı. Karşılaşılan sorunlar için koordinasyonda en başarılı şekilde sağlandı. Bugüne kadar 2 bin 500 civarında talep ve sorun öğrenilerek giderildi. Öte yandan bu işbirliği neticesinde Kızıltepe ilçemizde muhtarlarımızın en iyi fiziki ortamlarda hizmet vermesini sağlayacak muhtarlar ofisini de hizmete açtık. İşbirliğimiz ile güzel çalışmalar devam edecek? diye konuştu.