Mursi için Kızıltepe´de gıyabi cenaze namazı kılındı

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Muhammed Mursi´nin vefatı nedeniyle tüm merkezi camilerde olduğu gibi Mardin´in Kızıltepe ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaza katılan Kaymakam Mehmet Yüzer, ?Ümmetin yarasını her yerde hissetmemiz gerekiyor.? dedi.

Yaşam 18.06.2019 13:55:04 0
Mursi için Kızıltepe´de gıyabi cenaze namazı kılındı

HABER MERKEZİ 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından, Mursi için yurt genelindeki tüm il ve ilçe müftülüklerine, gıyabi cenaze namazı kıldırılması için yazı gönderildi. Gıyabi cenaze namazı, bugün yurt genelindeki tüm merkezi camilerde öğle namazını müteakip kılındığı gibi Kıızıltepe´de de kılındı. Gıyabi cenaze namazına Kaymakam Mehmet Yüzer ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Vatandaşlar namazın ardından Mursi için dua etti.

Ümmetin yarasını her yerde hissetmemiz gerekiyor

Hazreti Musa dönemindeki bir olayı hatırlatan Mehmet Yüzer, ?O zaman nasıl bir müsabaka varsa bugün de Sisi´nin sahte bir mahkemesi var. Nasıl Musa´nın müsabaka yaptığı Firavun´un büyücüleri varsa bugün de Sisi sahte bir mahkeme de yargılandı. Bugün Sisi´nin mahkemesindeki sahte yargıçları Musa´nun büyücülerinin gösterdiği mertliği gösteremedi. Mısır´ın ilk halk tarafından seçilmiş meşru  Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi şehit olmuştur. Tabi Ümmetin yarasını her yerde hissetmemiz gerekiyor.  Bugün de Kızıltepe halkı olarak gıyabi cenaze namazına katıldık. Allah onu şehit makamına erdirsin.? diye konuştu.

AK Parti eski Kızıltepe Belediye Başkan adayı ve iş adamı Şükrü Cevheroğlu, ?Bugün Kızıltepe´de  Ulu Cami´de Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kıldık. Bu devam eden mücadele Firavun ve Musa´nın davasının devamıdır. Şehit Muhammed Mursi de büyük bir mücadele verdi. Allah ruhunu şad etsin.? dedi./resimler/2019-6/18/1356241516684.jpg/resimler/2019-6/18/1356382610753.jpg