Müşavirlerden İftar Yemeği

Mardin-Şırnak Serbest Muhasebe ve Mali Müşavirler Odasının geleneksel iftar yemeği verdi.

Gündem 1.07.2015 22:19:26 0
Müşavirlerden İftar Yemeği

Mardin-Şırnak Serbest Muhasebe ve Mali Müşavirler Odasının geleneksel iftar yemeği verdi. Oda Başkanı M.Nurullah Budak´ın ev sahipliğini yaptığı iftara Bursa SMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, Mardin Defterdarı Zafer Güler, Kızıltepe SGK Müdürü Ümit Unat, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Tutaşı ve kurum müdürleri ile üye muhasebeci ve mali müşavirler katıldı.

İftarı müteakiben kısa bir konuşma yapan oda başkanı M.Nurullah Budak bereket ve bolluğun yaşandığı Ramazanda başta Ortadoğu olmak üzere, tüm İslam dünyasının hasret kaldığı huzur ve barışa kavuşmasında dönüm noktası olmasını diledi. Budak komşu ülkelerde yaşanan insanlık dışı dramlarının herkesi derinden üzdüğünü ve bu insanlık dışı dramların son bulmasını diledi.

Budak konuşmasına şöyle devam etti; ?değerli Meslektaşlarım, mali tatil 01 Temmuz 2015 Tarihinde başlıyor. Meslektaşlarımızdan ricam, mümkün mertebe mali tatili fiili olarak uygulamalarıdır. Mali tatilin tüm meslek camiamıza hayırlara vesile olmasını diliyorum.?

Hoşgörü barışı olanaklı kılar

Daha sonra konuşan Bursa SMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez ise hoşgörüyü dile getirdi ve hoşgörünün toplumsal ve siyasal ilişkilerdeki önemine değindi. Sönmez Ramazanın sevgi ve paylaşma ayı olduğunu, toplumlarda uzlaşma kültürünün yerleşmesi için herkesin, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini ve bu ayın güzelliğini ve değerini 30 gün ile sınırlı tutmayarak, hayatın her dönemine yansıtılmasının gerektiğini dile getirdi.

Suriye ve Irak´ta halka eziyet eden IŞİD´i kınayan Sönmez konuşmasına şöyle devam etti ?İslâm, prensip olarak affı, sevgiyi, hoşgörüyü ve uzlaşmayı tercih etmiştir. Hoşgörü dünyamızdaki kültürlerin zengin çeşitliliğini, ifade biçimlerini ve insan olmanın yollarını kabul etmek, bunlara saygı göstermek, bunların değerini bilmektir. Hoşgörü; yalnızca ahlaki bir görev değil, aynı zamanda siyasi ve hukuki bir gerekliliktir.?


Anahtar Kelimeler: Müşavirlerden İftar Yemeği