Nihat Eri iddiaları yalanladı

AK Parti Mardin eski Milletvekili ve eski il başkanı Nihat Eri medyada hakkında yer alan haberleri yalanlayan bir açıklama yayınladı.

Politika 11.09.2019 10:04:53 0
Nihat Eri iddiaları yalanladı

 22. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili ve partinin kurucu il başkanlığı olmak üzere 2 dönem Ak Parti il başkanlığı görevlerinde bulunan Nihat Eri, bazı basın yayın organlarında hakkında çıkan Mardin büyükşehir belediye başkan vekili olarak kayyım atanan Vali Mustafa Yaman ile ilgili çekincelerini parti genel merkezine aktardığı ve parti kurma çalışmaları içinde bulunan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ekibi ile de görüşmeler yaptığı hakkındaki iddiaları yalanladı. İddia konusu söylentilerin Partiyi kişisel çıkarları için kullanmak isteyen bazı şahısların ve odakların, uzun bir süredir şahsına yönelik iftiralar ve dedikodular olduğunu iddia ederek yargı yoluna başvuracağını açıkladı.

 

Eski Parlamenter Nihat Eri, Bazı basın organlarında hakkında yapılan haberler ile ilgili olara ?Zaruri Bir Açıklama´ başlığıyla yaptığı tekzip açıklamasında şunları söyledi:

"9 Eylül 2019 tarihinde; AK Parti"ye muhalif bir haber ajansından kaynaklanan ve bazı basın yayın organları tarafından "Mardin´deki Kayyımdan rahatsız olan AKP´´liler Ankara´nın yolunu tuttu" başlığı ile verilen ve adımın geçtiği haberde; "Nihat Eri ve ekibinin, Vali Mustafa Yaman´ın yeniden kayyum olarak atanmasının ardından bir kez daha çekincelerini parti genel merkezine aktardıkları öğrenildi. Eri ve ekibinin yeni parti çalışmaları süren Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ekibi ile de görüşmeler yaptığı dile getiriliyor." denilmiştir.

Bu haber tamamıyla gerçek dışı, uydurma, kasıtlı, deyim yerindeyse asparagas bir haberdir. Bazı belediyelere Kayyım atanması kararı, İç İşleri Bakanlığımızın değerlendirmesi ve uygun görmesi sonucu alınmış bir karardır, bu kararın eleştirilecek bir yönü yoktur. Haberde yazıldığı gibi, "Mardin´e ikinci defa Kayyım atanması ile ilgili" AK Parti Genel Merkezi ile hiç bir görüşmem olmadı. Parti kurma çalışmaları yürüttüklerini basından izlediğim sayın Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile ne yüzyüze ne de dolaylı olarak hiç bir temasım olmamıştır. Malesef kendi içimizde de, isim isim bildiğim ve Partiyi kişisel çıkarları için kullanmak isteyen bazı şahıs ve odakların, uzunca bir süredir şahsıma yönelik iftiralar ve dedikodular yaydıklarını biliyorum. Bu çevreler; 31 Mart seçimlerinde bazı ilçelerde Saadet Partisi adaylarına destek verdiğim şeklinde, aslı astarı olmayan tamamen düzmece haberleri de ahlaksızca yaymaktan çekinmemişlerdi.

Ben AK Parti´mizin kuruluş çalışmalarında yer aldım, AK Parti Mardin Kurucu İl Başkanlığı, 22. Dönem Milletvekilliği, birçok İl´de teşkilat koordinatörlüğü, Genel Merkez Siyasi Erdem ve Etik Kurul üyeliği, 31 Mart Yerel Seçimler öncesine kadar da ikinci defa İl Başkanlığı görevlerinde bulundum. Partimin bana verdiği her görevi en iyi şekilde yerine getirmek için elimden gelen her türlü çabayı gösterdim. AK Parti´yi evim, aşkım ve sevdam olarak bildim, Partimizin Kuruluş İlkeleri doğrultusunda, Partimizin başarısı için, var gücümle çalıştım ve çalışmağa da devam ediyorum. AK Partili olmaktan ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´la yol arkadaşı olmaktan gurur duyuyorum. Haberi yapan yapan ajans´a karşı yargı yoluna başvuracağımı ve ajansı Basın Konseyine şikayet edeceğimi Kamu Oyuna saygıyla duyuruyorum."

 


Anahtar Kelimeler: Nihat iddiaları yalanladı