Nisibis ilkokulu geleneklerimizi öğrencilerine aktarıyor

HABER MERKEZİ

Gündem 29.09.2023 22:33:00 0
Nisibis ilkokulu geleneklerimizi öğrencilerine aktarıyor

Genellikle Eylül aylarında hazırlanmaya başlanan bulgur kaynatma işlemine Nisibis ilkokulu da dahil oldu. Mevlid kandili münasebeti ile Okul ve veli işbirliğinde bugün gerçekleştirilen bulgur kaynatma işlemi, Nisibis ilkokulu müdürü, öğretmen ve öğrencilerinin de katılımı ile eğlenceli bir hal aldı. 

 

Küçük yaştaki çocukların geleneklerimizi öğrenmesi ve gelecek nesillere taşıması adına yapılan etkinliğin geleneksel hale gelmesini amaçlayan Nisibis ilkokulu müdürü Selman Yavuz ‘’Mevlid Kandili sebebi ile değerli Velimiz M.Şirin Akdoğan ile birlikte ilçemizde geleneksel kültürümüzün bir parçası olan bulguru, okula yakın boş sahada kurulan kazanda kaynatarak öğrencilerimize ve velilerimize ikram ettik. İlçemizin tarihi, kültürü ve geleneklerini yaşatmak amacıyla kaybolmaya yüz tutmuş bulgur kaynatma geleneğinin " Geleneksel Bulgur Kaynatma Şenliği" olarak ilkini gerçekleştirdik. Çocuklarımıza bulgur kaynatmanın nasıl yapıldığını, o eşsiz lezzetinin nasıl olduğunu göstermek adına, ayrıca sağlıklı ve geleneksel yiyeceklerimizle beslenme konusunda farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte kaynattığımız bulguru öğrencilerimizle afiyetle yedik. 

 

Bu vesileyle başta Nisibis İlkokulu değerli velileri ve sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını diliyoruz.’’ dedi.