Nusaybin ve Kızıltepe Belediyeleri yenişemedi

Mardin 1. Amatör Liginde mücadele eden Nusaybin Belediyespor ile Kızıltepe Belediyespor, 2019-2020 sezonunun ilk maçında karşı karşıya geldi.Nusaybin´de oynanan karşılaşma 1-1- beraberlikle sonuçlandı.

Spor 30.09.2019 16:30:39 0
Nusaybin ve Kızıltepe Belediyeleri yenişemedi

SELMAN GÜNEŞ

Mardin 1. Amatör Liginde mücadele eden Nusaybin Belediyespor ile Kızıltepe Belediyespor, 2019-2020 sezonunun ilk maçında karşı karşıya geldi.Nusaybin´de oynanan karşılaşma 1-1- beraberlikle sonuçlandı.

Nusaybin Atatürk Stadında yapılan maça taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Maçın başlama düdüğüyle birlikte karşılıklı atakların gerçekleştiği maçın ilk golünü Kızıltepe Belediyspor´dan Orhan Sarıbatur attı.

İlk yarısı 1-0 tamamlanan maçta Nusaybin Belediyespor oyuncusu Dicle Toy´un bulduğu golle skoru eşitlendi.  Maçta başka gol olmayınca Nusaybin Belediyespor ile Kızıltepe Belediyespor 1-1´lik sporla maçtan ayrıldı. Maçın ardından futbolcular birbirlerini tebrik etti.

Kızıltepeli futbolcu ölümden döndü

Nusaybin Belediyespor ile Kızıltepe Belediyespor arasında oynanan maçta sakatlanan futbolcu Ahmet Kurtay´ın dili boğazına kaçtı. Sahada yapılan müdahale sonucu Kurtay, büyük tehlike geçirdi. Nusaybin Belediyespor kalecisi Ahmet Ay ile çarpışan Kızıltepe Belediyespor oyuncularından Ahmet Kurtay, yere düşmesi sonucu dili boğazına kaçtı. Sahada yapılan ilk müdahalenin ardından futbolcu Kurtay, Nusaybin Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Kurtay, doktorların müdahalesi sonucu büyük tehlike atlattı. Maçın bitiminden sonra Kızıltepe Belediye  Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz ile Belediye Meclis Üyeleri, hastanede müşahede altına alınan futbolcu Kurtay´ı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Kızıltepeli futbolcu Kurtay´ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

 

BAŞKANLAR DA MAÇI İZLEDİ

Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz, Nusaybin Belediye Başkanı Semire Nergiz ile Kızıltepe Belediye Başkanı Başkan Yardımcıları Dilber Sulhan ve Turgay Timur ile Belediye Meclis Üyeleri de maçı tribünden izledi.

 

Kaleci sahaya battaniye ile çıktı

Mardin 2. Amatör Liginden Mardin Işık Spor Kulübüne bağlı Nusaybin Diclespor ile Kızıltepe Star Spor takımları karşılaştı. Nusaybin Şehir Stadyumu zemininde bulunan sentetik çimin yıpranması, özellikle kalecilerin sürekli yaralanması neden olan çukurları kapatmak için Nusaybin Diclespor kalecisi Ahmet Ay, sahaya yanında getirdiği battaniye ile çıktı. Ay´ın battaniye ile çukurları kapatması ilginç görüntülere sahne oldu.

/resimler/2019-9/30/1634485038604.jpg