Nusaybin Belediyesi'nin sıfır atık projesi

Nusaybin Belediyesi tarafından sürdürülen Sıfır Atık Projesi çalışmaları devam ediyor.

Gündem 1.08.2021 22:58:00 0
Nusaybin Belediyesi

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü öncülüğünde sürdürülen projelerde daha yaşanılabilir bir dünya ve çevre için Sıfır Atık Projesi kapsamında çalışmalar yapılıyor. Projenin daha verimli olması için bilinçlenmenin önemine değinen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz bu kapsamda Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimize Sıfır Atık ve geri dönüşüm konusunda eğitim programı gerçekleştirdi.

Belediye Birim Müdürleri, Temizlik İşleri ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personellerinin katıldığı eğitim programında konuşma yapan Çevre Koruma Mühendisi Demet Mutlu bilinçlenmenin ve ayrıştırmanın önemine değindi.

Temizlik İşleri Personellerine toplanan çöplerin doğru bir şekilde ayrıştırılması konusunda yapılan sunum eşliğinde bilgi veren Mutlu, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün Sıfır Atık konusunda en önemli maddenin bilinçlenme olduğunu vurgulayarak, “Çöp olarak görülen birçok madde çöp değildir. Evsel atıkların içerisinde geri dönüşebilen birçok madde bulunuyor.  Bu maddeler doğru bir şekilde kaynağından ayrıştırılarak hem çöp miktarı azaltılmış olacak hem de enerji tasarrufu yapılmış olacak” dedi.

Eğitim programı dilek ve temennilerle sona erdi.


Anahtar Kelimeler: Nusaybin Belediyesi' sıfır projesi