Nusaybin Beyazsu Mesire alanında su taşkını: Zarar çok büyük

HABER SELMAN GÜNEŞ

Gündem 13.04.2023 11:20:00 0
Nusaybin Beyazsu Mesire alanında su taşkını: Zarar çok büyük

Mardin ve ilçelerinde iki gündür devam eden aşırı yağış nedeniyle Nusaybin Beyazsu'da oluşan su taşkınları sonrası vadide bulunan dinlenme tesisleri su altında kaldı. Zararın büyük olduğunu belirten esnaf, yetkililerden destek bekliyor.

Gece boyunca devam eden sağanak yağış sonrası dağdan gelen sular Beyazsu'da taşkınlığa sebep oldu. Su taşkınlığı ve dağdan gelen odun ile taş parçaları nedeniyle Nusaybin - Midyat Karayolu trafiğe kapandı. Su taşkınlıkları sonrası yetkililer, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Nusaybin ile Midyat Karayolunu ikinci bir duyuruya kadar ulaşıma kapattı.

"Çağ Çağ Deresi üzerinde tedbirler alındı

Öte Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı ve DSİ 102. Şube Müdürü Alaattin Akgül bölgede incelemelerde bulundu. Nusaybin'in su taşkınlığından etkilenmemesi için Çağ Çağ Deresi üzerinde gerekli tedbirleri aldıkları öğrenildi.

 

Dinlenme tesislerinde zarar büyük

Beyazsu'da bulunan tesislerin büyük bölümü sular altında kalarak kullanılmaz hale geldi. Yaza hazırlık yapan esnaf dinlenme tesislerine mangal yakmak için koydukları kilolarca kömür akıntıya kapıldı. Esnaftan edinilen bilgilere göre, tesislerin çoğu su altında kaldı. Esnafın tahtların akıntı ile birlikte suya kapılarak gitti. Soğutucular su altında kaldı.

Esnaf zararın karşılanmasını istiyor

Beyazsu Mesire alanında dinlenme tesisi işleten Nezar Varol,"Ben Zenda dinlenme tesisi işletmecisiyim. Aşı yağışlarla birlikte burada su seviyesi aniden yükseldi ve dağdan gelen sular taşkına neden oldu. Burada tesislerimizin çoğu su altında kaldı. Tahtlarımız taşkınla birlikte suya kapılıp gitti. Yazın mangal için aldığımız odun kömürlerimiz suyla birlikte gitti. Elektrikli soğutucularımız su altında kaldı, mutfaklarımızı su bastı. Zararımız çok büyük. Yetkililerin bize destek olmasını istiyoruz. Şuan zararın boyutunu bilemiyoruz. Yapılacak tespit sonrası ortaya çıkacak ama zararın çok büyük olduğu kesin." dedi.