Nusaybin Kaymakamı Kayabaşı'ndan 19 Mayıs mesajı

Nusaybin Kaymakam VE Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 104. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gündem 20.05.2023 10:54:00 0
Nusaybin Kaymakamı Kayabaşı

 

 Kayabaşı mesajında; "Türk Milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un 104. yıl dönümünü hep birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışı; milletimizin makûs talihini değiştiren, tarihî ve stratejik bir girişim olduğu gibi, Cumhuriyet tarihimizin başlangıcı ve aynı zamanda milletimiz ve ülkemiz için büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adımdır.

İstiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşıyla aziz milletimiz, vatan ve bayrak sevgisini ve özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiş, Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan bu süreç, başka milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olmuştur. Yaktığı Kurtuluş meşalesiyle ezilen, esaret altındaki tüm milletlere ümit ve ilham kaynağı olan Atatürk’ün önderliği ile yüce milletimizin büyük kahramanlıklar göstererek gerçekleştirdiği İstiklal Savaşı’nın aziz milletimiz ve dünya tarihi açısından en önemli sonucu; bağımsızlığın sağlanması ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasının, genç kuşaklar marifetiyle gerçekleşeceğinin bir ifadesi olarak bu önemli günü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk "Bütün Ümidim Gençliktedir" sözleriyle aydınlık yarınlarımızın güvencesi gençlerimize armağan etmiştir.

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu şanlı gün, hem milli mücadelemizin en önemli adımı, hem de yüzünü geleceğe dönmüş gençlerimizin en büyük ilham kaynağıdır.Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve tüm Nusaybinli hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum" ifadelerini kullandı.