Nusaybin KESK, açıklanan zam teklifine karşın bir günlük iş bıraktı

KESK Bileşenleri, hükümetin açıkladığı zam teklifine karşın bir günlük iş bırakma eylemine gitti.

Gündem 19.08.2023 12:23:00 0
Nusaybin KESK, açıklanan zam teklifine karşın bir günlük iş bıraktı

 

 

Hükümet ile sendikalar arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesinde açıklanan zam oranlarına karşı bir günlük iş bırakan KESK’liler, Bileşenlerin de katılımıyla Nusaybin Devlet Hastanesinde önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

 

Sefalete Teslim Olmayacaklarını kaydeden KESK’liler; “6 milyonu aşkın kamu emekçisi ve emeklisinin 1 Ağustostan beri merakla beklediği teklif nihayet Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklandı. Açıklanan teklif 20 milyonu aşan vatandaşı sefalete, daha fazla yoksullaşmaya, daha fazla güvencesizliğe, geleceksizliğe mahkûm edecek bir tekliftir. Kamu emekçilerinin, emekliliklerin insanca yaşam şartlarında yaşayabilmelerine imkân sunmayan bu teklif, bizim için yok hükmündedir ve kabul edilemez bir tekliftir. Bu nedenle Toplu İş Sözleşmesinin, pazarlık hakkımızın temel unsurlarından olan üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 

SES Temsilcisi Şervan İşik tarafından yapılan açıklamada ise; "Biz bugün Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu olarak açlık ve yoksulluk sınırında asgari bir yaşam öneren, iş sağlığı ve güvenliğimizi sağlamaktan uzak bu teklifi kabul etmiyor ve TİS taleplerimizi hükümete tekrar hatırlatmak istiyoruz" denildi.

 

İşik, basın açıklamasında memurların taleplerini dile getiren 35 maddelik bir talep listesi açıkladı. Açıkladıkları 35 maddelik talep listesinin karşılanamaz talepler olmadığını, bunun için yeteri derecede kaynak olduğunu bildiren İşik; "Yeter ki, iktidar tercihini sermayeden yana değil emekten ve emekçiden yana koysun!" dedi.