Nusaybin Meslek Yüksekokulu Protokolü İmza Töreni Gerçekleştirildi

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Nusaybin ilçesinde yapılacak olan Artuklu Üniversitesi Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulu binasının protokolünü imzaladı.

Eğitim 26.02.2021 13:48:00 0
Nusaybin Meslek Yüksekokulu Protokolü İmza Töreni Gerçekleştirildi

Valilik Dara Toplantı salonunda gerçekleşen protokol imza törenine, Vali Mahmut Demirtaş, Nusaybin Kaymakamı Emre Yalçın, MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Hayırsever İşadamı Ömer Özel ve işadamı Özel’in babası Celal Özel katıldı.

İmza töreninde konuşan Vali Mahmut Demirtaş, Mardin’de gerçekleştirilen eğitim yatırımlarına dikkat çekerek, “Son bir ayda üniversitemizde ciddi anlamda değişiklikler olduğunu görüyoruz. Yaklaşık bir ay önce Midyat’ta kurulması planlanan Sanat ve Tasarım Fakültesi GAİB Başkanı Mahsum Altunkaya ile protokol imzaladık. Yine Midyat ilçemizde yapılacak 200 kişilik öğrenci yurdu için Belediye Başkanımız Veysi Şahin ile protokol imzaladık.” dedi.

Üniversitelerin bir ülkenin değişim ve dönüşümüne ön ayak olduğunu belirten Vali Demirtaş, şunları söyledi:

“Mardin’i farklılaştıracak, gündemini değiştirecek projeler gerçekleştiriyoruz. Bu müjdelerimiz üniversitemiz ve sivil toplum örgütlerimiz ile devam edecek. İnşallah bu üniversitede hayırlı evlatlar, bu ülkeye hizmet edecek kişiler yetiştiririz. Bizim gençlerimize sahip çıkmamız lazım. Gençlere sahip çıkılacak yerde kesinlikle üniversitelerimiz, okullarımız, işyerlerimiz, sanayilerimizdir. İnşallah yakında bir zamanda Nusaybin’de Organize Sanayi Bölgesi kuracağız. Üniversitemizde mezun olan öğrencilerimiz orada üretime, istihdama katkıda bulunacaklar. Hep birlikte bu ülkeyi, bu ili büyüteceğiz, geliştireceğiz. Üniversitenin Nusaybin’imize ve Mardin’imize hayırlı olmasını diliyorum.”

Vali Demirtaş, hayırsever işadamı Ömer Özel’e yetiştiği ilçeye yüksekokul binasını yapacağı için ve eğitime katkılarından dolayı teşekkür etti.

İşadamı Ömer Özel ise, doğup büyüğü ilçeye vefanın bir nişanesi olacak Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulunun hizmet binasının inşa edecek olmanın gururu ve mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Hayırsever işadamı Ömer Özel tarafından anne ve babası adına yaptırılacak 4 bin 150 metrekaresi kapalı olmak üzere yaklaşık 4 bin 400 metrekare alana sahip 9 derslik 270 öğrencinin eğitim öğretim göreceği yüksekokul binasının 2021-2022 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.