Nusaybin Tarihi Zeynel Abidin Cami ve Külliyesinde iftar etkinliği

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Nusaybin Belediyesi işbirliğinde Nusaybin Tarihi Zeynel Abidin Cami ve Külliyesinde iftar programı yapıldı.

Gündem 26.04.2022 09:30:00 0
Nusaybin Tarihi Zeynel Abidin Cami ve Külliyesinde iftar etkinliği

İftar Programına Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mahmut Demirtaş, eşi  Beyhan Demirtaş Hanımefendi, İl Emniyet Müdürü  Mahmut Karabulut, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, eşi Nigar Kayabaşı, Cumhuriyet BaşsavcısıHami Can, AK Parti İlçe Başkanı  Mehmet Latif Özel, MHP İlçe Başkanı  Bedrettin Aslan, Kamu Kurum ve Kuruluş Yöneticileri ile STK Temsilcileri katıldı.

Sayın Demirtaş ve Sayın Kayabaşı, Tarihi Zeynel Abidin Cami ve Külliyesi avlusuna konulan masaları tek tek dolaşarak iftar programına katılan vatandaşları selamladı.  Demirtaş daha sonra yemek dağıttı.

İftar Programında vatandaşlara selamlama konuşması yapan Kayabaşı: "Sayın Valimizin önderliğinde, Mardin Büyükşehir Belediyesi mihmandarlığında, Nusaybin Belediyesi koordinasyonluğunda gerçekleştirilen İftar programımıza teşriflerinizden dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Bugün çok güzel, manevi iklimin çok yoğun olduğu, Peygamber efendimizin torunlarına ev sahipliği yaptığı, Zeynel Abidin Camii ve Külliyesinde sizlerle iftar yapmanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

 Demirtaş ise vatandaşlara yaptığı hitabında, "Bugün Nusaybin'deyiz, tek kelimeyle şunu söyleyeyim her zamanki gibi bugün Nusaybin muhteşem. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.

Ramazan bizim coğrafyamızda hep özel olarak karşılanır, hususi olarak ağırlanır ve özel olarak uğurlanır. İnşallah bu hafta bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini hep birlikte kutlayacağız. Şimdiden hepinizin Kadir Gecesini tebrik ediyorum. Mardin ve Nusaybin medeniyetin kesişim noktası. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmışlar. Hakikaten bununla gurur duyuyoruz. Belli renklerimiz, dinlerimiz, dillerimiz, mezheplerimiz farklı olabilir. Ancak ortak paydamız hepimizin kardeş olmasıdır. Bu kardeşliği Allah'ın emrinden alıyoruz. Geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.