NUSAYBİN´DE ASDEP BÜROSU AÇILDI

Nusaybin de 14 Mart´tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasıyla 134 günlük çatışmalı süreçte hasar gören ev ve iş yerlerinin tespiti için hasar ve zarar tespit komisyonları kuruldu.

5.09.2016 16:30:23 0
NUSAYBİN´DE ASDEP BÜROSU AÇILDI
Mardin´nin Nusaybin İlçesi´nde 14 Mart´tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasıyla 134 günlük çatışmalı süreçte hasar gören ev ve iş yerlerinin tespiti için hasar ve zarar tespit komisyonları kuruldu. 
 
Kurulan komisyonlarda Mardin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden toplam 33 personelle 738 hanenin hasar ve zarar tespiti yapıldı.
 
Yapılan çalışmalarla ilgili olarak açıklama yapan Mardin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk ?33 meslek elemanımızla Nusaybin ilçemizdeki terör olayları nedeniyle hasar gören ve işyerlerin hasar ve zarar tespitine katılmış olup, hasar ve tespit çalışmalarının yanında hanede yaşayan bireylerin sorunları ve ihtiyaçları da tespit edilmiştir. 
Bu sorunların giderilmesi ve ihtiyaçların karşılanması amacıyla Nusaybin Kaymakamlığı bünyesinde ASDEP (Aile Sosyal Destek Programı) Bürosu kurulmuştur. Bu büroda 4 meslek elemanımız aktif bir şekilde çalışmaktadır.´dedi açıklamanın devamında şunlara değinen Efetürk  
22-26 Ağustos 2016 tarihleri arasında 40 meslek elemanımızla ASDEP Bürosu koordinasyonunda psikososyal destek, sosyo-ekonomik destek ve SYDV hizmetlerine destek amacıyla çalışmalarına başlayacaktır.? Açıklamalarında bulundu.  

Anahtar Kelimeler: NUSAYBİN ASDEP BÜROSU AÇILDI