Nusaybin’de ekmek zammı geri çekildi

Nusaybin Belediyesi fırıncı esnafı tarafından ekmeğe yapılan zammın geri çekildiğini duyurdu.

Ekonomi 5.07.2022 14:11:00 0
Nusaybin’de ekmek zammı geri çekildi

Nusaybin Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şu şekilde: “Nusaybin’de Fırıncı Esnaflarımız tarafından yapılan ekmek zammına ilişkin Belediye Başkanlığımız tarafından Yapılan Denetimler ve Fırıncı Esnaflarımızla yapılan görüşmeler sonucunda ekmek satış fiyatı, mevzuata uygun daha önce belirlenen fiyata geri çekilmiştir.

Fırın başta olmak üzere unlu mamüller satışı yapan işyerlerine yönelik denetimlerimiz devam edecektir.
Tüm esnaflarımızın ekmek satış fiyatı konusunda belirlenen fiyatın dışına çıkmaması, aksi durumda satış yapan esnaflara yönelik gerekli cezai işlem uygulanacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Mardin ili ve ilçelerinde ekmek fiyatı 200 gr 3 TL, 400 gr ekmek fiyatı 6 TL iken Nusaybin’de 200 Gr 3.5 TL 400 Gr 7 TL olmuştu. Ekmeğe yapılan bu zam bir çok kesimden tepki almıştı.

Nusaybin’de ekmeğe yapılan zamma CHP ilçe teşkilatından tepki

CHP Nusaybin İlçe Başkanı Şeyhmus Doğan, “Mardin ili ve ilçelerinde ekmek fiyatı 200 gr 3 TL, 400 gr ekmek fiyatı 6 TL iken Nusaybin ilçemizde 200 Gr 3.5 TL 400 Gr 7 TL şeklinde keyfi zamlarla satılmaktadır. Bu durum denetim yetersizliklerinden ve Nusaybin’in sahipsiz oluşundan kaynaklanmaktadır. Keyfi yapılan bu zamların bir an önce geri alınması denetimlerin artırılması ve Nusaybin halkına bu ve buna benzer zulümlere artık dur denilmesi gerekmektedir. Sadece bu ekmek zammından sonra 5 kişilik bir ailenin cebinden ayda 100 TL daha fazla para çıkacaktır. Artık ekmek aslanın ağzından daha ötede” dedi.


Anahtar Kelimeler: Nusaybin’ ekmek zammı çekildi