Nusaybin'de ilkokullar arası sıfır atık bilgi yarışması yapıldı

Nusaybin Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencileri arasında Sıfır Atık Bilgi Yarışması düzenlendi.

Gündem 5.03.2022 09:55:00 0
Nusaybin

15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen yarışmada Özel Damla Koleji İlkokulu, Beyazsu İlkokulu, 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu ve Kaymakam Bülent Pekdemir İlkokulu  yarıştı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Başkan Yardımcısı Nurettin Şimşek, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şehmus Biltekin ile Okul yöneticilerinin de izlediği yarışmada öğrenciler, "Sıfır Atık" ve "Geri Dönüşüm" konularında kıyasıya yarıştı.

Yarışmanın sonunda Özel Damla Koleji İlkokulu birinci, Beyazsu İlkokulu ve 15 Temmuz Şehitleri ilkokulu ikinci, Kaymakam Bülent Pekdemir İlkokulu ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren okullara Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Şimşek, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şehmus Biltekin ve Okul yöneticileri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Yarışmada birinci olan Özel Damla Koleji İlkokuluna kağıt, plastik ve metal 3'lü geri dönüşüm potası hediye edildi.

Sıfır Atık ve Geri Dönüşümün önemine değinen Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Sıfır Atık konusunda farkındalık oluşturmak için Ana sınıfı ve İlkokul öğrencilerinden başlayarak çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.