Nusaybin'de muhtarlara seminer verildi

Nusaybin’de Muhtarlara, “Kadına Yönelik Şiddetle, Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Farkındalık Semineri” Verildi.

17.03.2022 10:42:00 0
Nusaybin

Nusaybin Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçe merkezi ve kırsal mahalle muhtarlarımıza “Kadına Yönelik Şiddetle, Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Farkındalık Semineri” verildi.

Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen seminere Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Fatma Demir, Merkez ve Kırsal tüm mahalle muhtarları katıldı.

Seminerde Sosyal Çalışmacılar Nuşin Deniz Koç ve Ayfer Dündar ile Psikolog Enis Sert, Kadına Yönelik Şiddet Mücadele, Erken Yaşta ve Zorla Evlilikler konusunda bilgi verdi.

Koruyucu ve önleyici tedbirler yanı sıra Ulusal Eylem Planı hakkında da yapılan bilgilendirmeden sonra KADES ve ŞÖNİM tanıtımları yapıldı.

Seminerin kapanış konuşmasını yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı ise Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelenin önemine değindi.

“Şiddete sıfır tolerans” prensibiyle hareket ettiklerini kaydeden Kayabaşı, bu konuda muhtarlarımıza da önemli görevler düştüğünü söyledi.

Şiddete tanık olduğunuzda veya şiddeti hissettiğinizde mutlaka ilgili birimlere haber verilmesi gerektiğini bildiren Kayabaşı, “Her mahalleye her an ulaşamayabiliriz ama her mahallede devletimizin temsilcileri muhtarlarımız var. Bu tür durumlarda muhtarlarımıza çok görev düşüyor. Muhtarlarımızın da şiddeti önleme ve bilgilendirme konusunda çalışma yapmaları gerekir. Bu konuda çalışma yapan arkadaşlarımıza yardımcı olmanızı istiyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantı, görüş ve önerilerle sona erdi.


Anahtar Kelimeler: Nusaybin' muhtarlara seminer verildi