Nusaybin'de Yerli Malı Haftası etkinliğinde TOGG Aracı Sergilendi

Nusaybin’de bir okulda düzenlenen Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinliğinde yerli ve milli aracımız TOGG sergilendi. Etkinliğin sonunda öğrenciler aracı yakından görme imkânı buldu.

Gündem 21.12.2023 09:09:00 0
Nusaybin

Misak-ı Milli İlkokulu ve Misak-ı Milli Anaokulunda düzenlenen Yerli Malı Haftası etkinliğinde TOGG aracı sergilendi. Ellerin Türk Bayraklarıyla aracı karşılayan öğrenciler, TOGG’un okul avlusuna gelişini alkışlarla kutladılar. Daha sonra TOGG tanıtımı yapıldı.

 

Yerli Malı Haftası etkinliğine katılan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı da öğrencilerin heyecanına ortak oldu. TOGG’u yakından inceleyen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı burada yaptığı konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, aziz milletimizin enerjisiyle birlikte artık hayatın her alanında, tarımdan teknolojiye, sanayi hamlelerinden birçok alanda atılım göstererek geleceğe emin adımlarla hareket ettiğini söyledi.
TOGG’un her şeyiyle yerli ve milli olduğunu vurgulayan Kayabaşı; “Sevgili gençler, hemen önümüzde gördüğünüz araç belli bir firmanın değil belli bir şirketin değil bu aziz milletin öz be öz ürünüdür, anasının ak sütü kadar helaldir. Hepimiz bununla gurur duyuyoruz. Kendi milli değerlerimizle, kendi teknolojik kazananlarımızla istersek neleri başarabileceğimizi tüm dünyaya gösterdik. Bir yandan TOGG yerli arabamız, bir yandan insansız hava araçlarımız bir yanda tıbbi alandaki gelişmelerimizle birlikte hayatın her alanında yerlileşme, millileşme adımlarımız artarak devam etmektedir. Siz değerli yavrularımıza düşen bu kutlu bayrağı, bu şanlı bayrağı daima gönderinde tutmak için bugün sizin büyüklerinizin, ağabeylerinizin attığı bu atılımları sizler de daha iyilerini yapmak daha güzellerini yapmak, yerli ve milli yapmak için var gücünüzle çalışmak zorundasınız. Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlu olsun şeklinde konuştu.

 

Programa Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Şube Müdürleri, Okul Müdürü Mehmet Şefak Kavak, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.