Öğrenci Giysi Yıkama Merkezi, öğrencilerin hizmetinde

Mardin Büyükşehir Belediyesi Öğrenci Giysi Yıkama Merkezi, Kovid-19 tedbirlerine uygun şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Alınan giysiler yıkanıp, kurutulup, ütülendikten sonra sahibine teslim ediliyor.

Gündem 5.11.2020 15:00:00 0
Öğrenci Giysi Yıkama Merkezi, öğrencilerin hizmetinde

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mahmut Demirtaş’ın talimatları doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Öğrenci Giysi Yıkama Merkezi, dünya ve ülkemizde görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ara vermiş olduğu çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda kentte okumaya gelen 13 bin üniversiteli öğrencinin Kovid-19 tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim görmesi nedeniyle bu öğrencilere hizmet veremeyen Giysi Yıkama Merkezi, kademeli olarak açılan lise öğrencileri ile ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşların giysilerini, evlerinden alıyor. Kovid-19 sangını tedbirleri uygun olarak çamaşır makinelerinde yıkanan giysiler, kurutulup ütülendikten sonra sahiplerine teslim ediliyor.

Hizmetlerini ücretsiz bir şekilde sürdüren Merkez, günlük olarak yaklaşık 10 öğrenciye giysilerini teslim ediyor. Hijyen kurallarının en üst seviyede tutulduğu Merkezde, şuanda yaklaşık 1373 öğrenci kayıtlı.