Öğrenciler, 'Tarihine Kültürüne ve Mazisine Sahip Çıkan Gençlik Projesi' kapsamında Kızıltepe'yi gezdi

Elazığ Karakoçan Önder İmam Hatip Derneği,  'Tarihine Kültürüne ve Mazisine Sahip Çıkan Gençlik Projesi' kapsamında  öğrencileri Çanakkale, Şanlıurfa ve Mardin'de gezdirdi. Öğrenciler Kuzultepe Ulu Cami'ye hayran kaldılar.

Gündem 3.12.2023 16:39:00 0
Öğrenciler,

İçişleri Bakanlığı himayelerinde Elazığ Karakoçan Önder İmam Hatip Derneği, tarafından 'Tarihine Kültürüne ve Mazisine Sahip Çıkan Gençlik Projesi' kapsamında çoğu imam hatipli olmak üzere öğrenciler Türkiye'nin tarihi ve kültürel şehirlerini geziyor.

Çanakkale ve Şanlıurfa'yı gezen öğrencilerin bir sonraki durağı Kızıltepe oldu. Burada Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Şahin'in misafiri olan öğrenciler Artukoğullarından Yavlak Arslan tarafından 1184'te yapımına başlanan ve kardeşi Artuk Arslan tarafından 1204'te tamamlanan tarihi Kızıltepe Ulu Cami'ni gezdiler.

Karakoçan Önder İmam Hatip Derneği Şube Başkanı Ahmet Yıldız, "5 yıldır böyle projeler yapıyoruz. Hedefimiz bu çocuklarımızı batı, doğu ve güney memleketlerimizin kültürlerini, Osmanlı ve Cumhuriyet kültürünü birleştirip bu öğrencilerimi gezdiriyoruz. Çocuklarımızı bu güzel memleketlerimizi görüyorlar. Derneğimizin asıl hedefi Türkiye'deki imam hatip öğrencilerini ve diğer öğrencileri kardeşlik içerisinde gezdirmek. Tarihlerini, kültürlerini, mazilerini ve maneviyatlarını görüp öğrenmelerini sağlamak." dedi.

Kızıltepe Vaizi Kemal Kahraman, Kızıltepe Ulu Cami'nin çok kadim bir tarihe sahip olduğunu belirterek insanların gelip görmesini istedi. 

Tarihi mekana hayran kalan Elazığlı heyet buradan sonra Mardin merkez Artuklu ilçesine geçti.