Öğrencilere uygulamalı namaz eğitimi

Okulların yaz tatiline girmesiyle Türkiye genelinde yaz Kuran kurslarında eğitim devam ederken, Mardin`in Kızıltepe ilçesinde Yaz Kur`an kurslarının son üç haftalık zaman diliminde öğrencilere uygulamalı namaz eğitimi veriliyor.

Eğitim 16.08.2014 08:36:52 0
Öğrencilere uygulamalı namaz eğitimi

Okulların yaz tatiline girmesiyle Türkiye genelinde öğrencilerin Kuran kurslarına ilgisi yoğun bir şekilde devam ederken, Mardin`in Kızıltepe ilçesinde camilerde Kur’an kursu öğrencilerine uygulamalı namaz eğitimi veriliyor.

Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığının “Camiye Koşalım, Kur`an ile buluşalım” sloganı ile başlattığı Yaz Kur’an kurslarına her geçen gün katılım artıyor.  Her yıl Yaz aylarında açılan Yaz Kuran kursları Kızıltepe`de 193 camide 5 bin 38 öğrenciyle başlayan kurslarda öğrenci sayısı 7 bine ulaştı.

“Öğrenci sayımız 7 bini buldu”

Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan Yeni Camii ziyaret eden Kızıltepe İlçe Müftü Vekili Mustafa Ali Işık, “Yaz Kur’an kurslarında son üç haftaya girdik. 3 haftalık periyot ile 3 dönem halinde kurslarımız devam etmekte. Yaz Kur’an kurslarında ilk başta 5 bin 500 civarı öğrenciyle başladık. Şuan itibariyle Elhamdülillah öğrencilerimizin sayısı 7 bin civarına çıktı. Şuan merkez Yeni Camiindeyiz. Kız ve erkek öğrencilerinden oluşan yaklaşık 200 kişi burada eğitim öğretim görüyor. Caminin üst katında iki bayan kurs hocamız kızlara eğitim veriyor. Caminin alt katında ise 4 imam arkadaşımız erkek öğrencilere ders veriyor. Öğrencilere gruplar halinde eğitim veriliyor.” dedi.

“Son üç haftamızı uygulamalı namaz eğitimine verdik.”

Son 3 hafta içerisinde ağırlıklı olarak uygulamalı Namaz eğitimine başladıkları belirten Işık, “Elifba, Kur’an-ı Kerim ve Tecvid gruplarından oluşuyor. Derslerimizin müfredatına gelince Elifba, Kuran’ı Kerim, Tecvid, Peygamber (a.s)’in hayatı, İslam terbiyesi, edep, ahlak, anne baba hakkı, büyüklere saygı ve küçüklere sevgi gibi konular işleniyor. Eğitim öğretim bu şekilde devam etmekte. Son üç haftamızı ağırlık olarak uygulamalı namaz eğitimine verdik. Bazı kurslarımızı ziyaret ettiğimizde öğrencilerin Abdest, Namaz ve Gusül konularını tam anlamadığını gördük. O yüzden tüm kurs hocalarına haber verdik. Öğrencilerimizin sahih bir şekilde namaz kılmaları için son üç hafta içerisinde namaz duaları ve surelerini öğretiyorlar. Hedefimiz gelecek Cuma’ya kadar öğrencilerimize abdest, teyemmüm, gusül farzları ve sünnetleriyle bir de namazın dualarını ve surelerini de doğru ve sahih bir şekilde öğretmek” şeklinde konuştu.

“Kur’an kursları devam edecek”

İsteyen herkesin kurs bitiminde de kurslara devam edebileceğini belirten Işık, “Gelecek hafta Yaz Kur’an kursları sona erecek ama bizim eğitimimiz yine devam edecek. Şuanda hocalarımız okul dönüşlerinde gelip ders almaları için teşvik etmekteler. Yaş sınırlaması olmaksızın her vatandaşımız çocuklarını gönderebilir. Geldikleri takdirde derslerini alabilecek. Zaten Diyanet İşleri Başkanlığımızın gün boyu camilerimizin açık olması uygulaması var. Böylece herkes dinini öğrenme konusunda eğitim alabilecek. Bu verdiğimiz dersler başta ilçemiz, ülkemiz ve tüm İslam alemi için faydalı ve bereketli olsun inşaallah.” dedi.