Öğrencilerin AÖF ve banka isyanı

Mardin`de Kobani gösterileri nedeniyle AÖF`ye kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler sürenin uzatılmasını istedi.

Yaşam 17.10.2014 08:31:51 0
Öğrencilerin AÖF ve banka isyanı

Mardin`de  Kobani gösterilerinde Mardin`de 14 bankanın zarar gördüğü, Açık Öğretim Fakültelerine kayıt yaptırmak isteyen öğrencileri mağdur etti.

Kayıt için harç yatırmak isteyen öğrenciler banka ve AÖF Kayıt bürosu önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kayıt için Nusaybin ilçesinden Mardin`e Gelen Hena Aydoğdu, ilçede bankaların yakıldığı için bugün kayıtların sona erdiğini belirterek, ``

Orada bankamız yakıldı. Açık öğretim kaydı için buraya geldim. Bankaya geldik burada da kutruk var. kayır bürsonun önnde de kuyruk var. nasıl yetieişcez bilemiyoruz. bu gün kayıtlar son. sürenin uztılması gerekiyor. Arkadaşlarımız dün gelip kayıt yaptıramadı. bugunde kalabalık. kayıt yaptırıncaya kadar gitmeyeceğiz."

Mahmut Özgüç ise Mardin`in büyük bir şehir olduğunu, tek bir kayıt bürosunun yetmediğini dile getirerek " büyükeşhirt olarak bir büro haketmiyoruz. birden fazla büronun olması lazım. 2 gündür kaydımı zorla yaptırdım. dün akşamdan beridir arabamda yattım kaydımı yaptırdım. bıu sorunu çözmünü istiyoruz."

Nurcan Yarar dün geldiklerini sıra yetişemdiği için bugüne kaldıklarını belirtti.

Bankada bile kuruk vardı. Babam Bankayı halledecek bende buradaki kuyruğu bekliyorum.

Kızıltepe`den gelen Mazlum Doğan Barık ise dünden beri sırada beklediklerini ve hala sıralarının gelmediğini, İleçelerinde de bir şubenin açılmasını arzu ettikelrini söyledi.

Emrullah Tekin de sabbah saat 8`den beridir beklediklerini bütün ilçelerden buraya gelindiğini ve uzun kuyrukların oluştuğunu, ilçelerde açılacak şubeler ile sorunun çözğüme kavuşacağına inandıklarını söyledi.