Öğretmenler günü törenlerle kutlandı

24 kasım öğretmenler günü Kızıltepe'de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Eğitim 25.11.2014 11:18:53 0
Öğretmenler günü törenlerle kutlandı

Kızıltepe’de gerçekleştiren kutlamaların ilki İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç’in Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile tamamlanan törenlere ilçe Halk Eğitim Merkezinde devam edildi.

Halk Eğitimin Merkezi konferans salonundaki kutlamalarda Okul öğrencileri şiirlerler okurken Koro bazı türküleri seslendirdi.

Kızıltepe Kaymamı Erdoğan Turan Ermiş, öğretmenler günü nedeniyle tüm öğretmenler adına ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç’e çiçek vererek tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Kutlama töreninde Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç Günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşmayı yaparak şunları söyledi.

“ Hz. Adem’den başlayarak ve insanlık tarihinin en anlamlı ve en ölümsüz mesleği olan öğretmenlik mesleği bütün toplumlarda kutsiyetini koruyarak günümüze kadar gelmiştir. Ham maddesi ve ürünü insan olan başka hiçbir meslek yoktur. Bu kutsal meslek erbabının olmasından dolayı büyük mutluluk yaşamaktayız. Kutsiyetinin değerini sadece bir güne sığdırmıyoruz tüm ömrümüze yayarak kıymetini bilmekteyiz. Tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.” Dedi.

Kızıltepe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise “ Eğitim sosyal kültürel sportif gibi değişik alanlarda değişik konularda bireyleri fiziksel zihinsel ve ruhsal olarak bireylerin gelişimini sağlamak için yapılan faaliyetler bütünüdür. Toplumların müreffehliği çağdaşlığı gelişmişliğin en önemli unsuru eğitimdir. Eğitimde de en önemli ayağı öğretmendir.  Öğretmenlik muma benzetiliyor bu doğru bir anlayış çevresini aydınlatırken kendisi yavaş yavaş yıpranan bir figür ama ben öğretmeni güneşe benzetiyorum  çünkü öğretmenin ışığı hiçbir zaman tükenmiyor. Çünkü öğretmenin yetiştirdiği iyi insanlar daha sonra o ışığı başka kuşaklara aktarıyor. Ben tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

Ak Parti kadın kolları Milli eğitimi ziyaret ettiler.

 

Bu arada Kızıltepe Ak Parti ilçe kadın kolları İlçe milli eğitim müdürlüğünü ziyaret ederek Müdürü Genç’e çiçek takdim ettiler.

24 kasım öğretmenler günü nedeniyle Ak Parti Kızıltepe ilçe Kadın Kolları başkanı Canan Özçelik ile yönetim kurulu üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç’i makamında ziyaret ederek öğretmenler gününü kutladı.

Yapılan ziyaret sırasında konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, bu nazik ziyaretlerinden dolayı Ak Parti kadın kolları ve yönetim kuruluna teşekkür ettiğini söyledi.

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Canan Özçelik ise, Bu anlamlı günde, 24 Kasım öğretmenler gününde milli eğitim müdürü ve öğretmenlerimizle paylaşmak istedik. Bu ziyaretin ardından Birkaç okulumuzu da ziyaret edeceğiz. Ülkemizi geleceğe taşıyacak öğretmenlerimize o yüzden çok çok değer vermek lazım. Hz. Ali’nin bir lafı var bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. O yüzden öğretmenlerimizin önemi çok fazladır.  Öğretmenlerimize sahip çıkmamız lazım.” Dedi.

Ak Parti Kadın Kolları ve yönetim kurulu hazırladıkları çiçeği milli eğitim müdürüne takdim etti.