Okul bahçesinde biber eken kadınlar ürünlerini toplamaya başladı

Kızıltepe´de 13 kadın okul bahçesinde Urfa´nın organik isotunu üretiyor. Kadınlar üreterek kazanmanın mutluluğunu yaşadı.

Yaşam 21.08.2019 15:40:31 0
Okul bahçesinde biber eken kadınlar ürünlerini toplamaya başladı

SELMAN GÜNEŞ

Kızıltepe ilçesinde 13 kadın GAP İdaresi ve Kızıltepe İlçe Kaymakamlığı´nın ortak çalışması olan ?Kadınlar Üretiyor ve Kadınlar Kazanıyor? projesi kapsamın okul bahçesinde Urfa´nın organik isotunu yetiştirmeye başladı. Kadınlar proje kapsamında hem para kazanıyor hem hoşça vakit geçiriyor.

Kızıltepe Kaymakamlığı ve  GAP İdaresi desteğiyle Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) Kızıltepe, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ?Kadınlar Üretiyor ve Kadınlar Kazanıyor? projesi başlattı. Proje kapsamında 13 kadın, Ahmed-i Hani Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki uygulama bahçesinde Urfa´nın organik isotunu ekti. Bahçenin bakımını aylardır yapan kadınlar şimdi de ürünleri toplamaya başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aslan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulkadir GÜMÜŞ ve ÇATOM Müdürü Bahar Yıldız, üretici kadınları ziyaret etti. Kadınlardan biber bahçesi hakkında Ahmet Aslan, ?Kadınlarımızın üretmesi bizi mutlu ediyor. 3-4 kurumumuzun bir araya gelmesi çok güzel ve örnek bir davranış. Ayrıca kadınlarımıza da çok teşekkür ederim.? dedi.

 

Kadınlarımız aile bütçelerine katkı sunuyor

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulkadir Gümüş, ?Bu okulumuzda bulunan uygulama bahçesinde öğrencilerimiz bahçe işlerinin nasıl yapıldığını yakından görmeleri için de bu çalışmayı başlattık. ÇATOM´un bu güzel projesine onay verdik İŞKUR ile koordineli bir şekilde 13 kursiyerimize bahçecilik anlamında kurs açtık. Kadınlarımız burada hem üretiyor hem de ürettiklerinden para kazanıyor.  Bu kazançlarını hem kendilerine hem de ÇATOM´a değerlendiriyorlar.  En önemlisi bu kadınlarımız aile bütçelerine katkı sunuyorlar.? açıklamasını yaptı.

 Projenin 3 Aralık´ta Kızıltepe Kaymakamlığı ve GAP İdaresi desteğiyle gerçekleştiğini anltan Kızıltepe ÇATOM Müdürü Bahar Yıldız, ?Kızıltepe ÇATOM´un denetiminde yürütülen bir proje ama halk eğitim merkezi ve milli eğitim müdürlüğünün de desteği çok fazla. Çünkü eğitimcimiz ve İşkur odaklı kursun açılması Kızıltepe İlçe Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz desteği ile oldu.? şeklinde konuştu./resimler/2019-8/21/1542270901287.jpg

Projeden 13 kadının faydalandığını anlatan Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: ?Kadınlarımıza kısa bir süre bile olsa bir can suyu vermeyi hedefledik. Projemiz sayesinde kadınlarımız hem üretmeyi kazansın hem de üretmeyi öğrensin istedik. Proje çok faydalı oldu. Bir çok kadının hayatına dokunduk bu bizi çok mutlu etti. Bir diğer sevindirici taraf ise okulumuzda tarım bölümü vardı ama uygulama alanları yoktu. Bu çalışma sayesinde okuldaki öğrenciler bir alana sahip oldu. Bu uygulama sahasını çocuklarımıza bırakmış olduk.?

Ahmed-i Hani Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seyithan Özdemir de ?Bu alan daha önce boştu. Yani bu alan çorak bir araziydi. ÇATOM sayesinde burada 13 kadın çalıştı ve bu kadınların hepsi öğrencilerimizin de velileri oluyor. Proje sayesinde bir alanımız oldu.? İfadelerini kullandı.

Projeye katılan kadınlar ise projenin devam etmesini istedi./resimler/2019-8/21/1543002620646.jpg