Okul bahçesinde organik tarım

Kızıltepe ilçesinde Cumhuriyet Orta okulunda öğrenciler ve öğretmenler okulun bahçesinin bir bölümünde organik domates, biber, patlıcan ve soğan fidanı dikti.

1.05.2019 08:58:14 0
Okul bahçesinde organik tarım

HABER SELMAN GÜNEŞ

Sebze fidanlarını diktiler ve toprağı çapaladılar. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı´nın ortaklaşa yürüttüğü ´Beslenme Dostu Okul´ projesi kapsamında Kızıltepe Cumhuriyet Orta okulunda Öğrenciler ve öğretmenler okulun bahçesinin bir bölümünde organik domates, biber, patlıcan ve soğan fidanı dikti. Öğrencilerin diktikleri sebze fidanları organik bir şekilde beslenecek. Öğrenciler 2 ay sonra organik ürünlerini toplamaya başlayacak.
Okul Müdür Yardımcısı Abdulkadir Koçhan, ?Beslenme dostu okul projesi kapsamında okulumuzun bahçesinde organik tarım faaliyetleri başlattık. Bahçemizde domates, biber, soğan ve patlıcan gibi birçok sebzenin dikimini yaptık. Bu bitkilerimiz bir iki ay sonra gelişecek.? dedi.

Bahçede fidanları toprakla buluşturan öğrenciler büyük bir proje başlattıklarını ifade etti. Öğrencilerden Elif Teker, ?Bahçemizde organik Tarım projesini başlattık. Bahçemizde başta domates, biber ve patlıcan olmak üzere bir çok sebze olacak. Arkadaşlarımız ve ailemiz için diktik. Sebzelerimize gözümüz gibi bakacağız.? şeklinde konuştu./resimler/2019-5/1/0859582038670.jpg


Anahtar Kelimeler: Okul bahçesinde organik tarım