Okullar yüz yüze eğitime 21 Eylül´de başlayacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim-öğretim yılının 31 Ağustos´ta uzaktan eğitimle açılacağını, yüz yüze eğitime 21 Eylül´den itibaren aşamalı ve seyreltilmiş şekilde geçileceğini bildirdi.

Sağlık 12.08.2020 23:44:13 0
Okullar yüz yüze eğitime 21 Eylül´de başlayacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk okulları açılış tarihiyle ilgili yaptığı açıklamada, ?31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz. 21 Eylül´de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda, aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime başlanacak." ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk, ?Dileyen özel okullar 17 Ağustos itibarıyla uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek.? dedi.

?Bir takım kılavuzlar hazırladık.? Diyen Selçuk, ?Teneffüslerde ve benzeri durumlarda neyi nasıl yapılacağı konusunda standartlar bu kılavuzlarda yer alıyor. Bakanlık olarak tüm süreç boyunca sahada olacağız. Seyreltilme sonucunda oluşabilecek açık, uzaktan eğitimle, canlı dersler, EBA TV vasıtasıyla giderilecek.? diye konuştu

Okulun ilk haftasında da özel bir uyum programı ortaya koyacaklarına işaret eden Bakan Selçuk, "Yani öğretmenlerle ilgili daha önce bir çalışmamız olacak ama çocuklarımız için de 1 hafta boyunca uyum çalışmaları konusunda açıklamalarımız devam edecek." diye konuştu.