Ömer FarukMedeni, Mardin`in gururu oldu

Hakkâri`de düzenlenen, Kuran-ı Kerim`i Güzel Okuma Yarışması`nda bölge birincisi olan Ömer Faruk Medeni, Türkiye birinciliği için çalışacağını söyledi.

Eğitim 23.04.2014 18:45:34 0
Ömer FarukMedeni, Mardin`in gururu oldu

Hakkâri’de düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasına, Mardin’in Kızıltepeilçesinde yarışmaya katılan Ömer Faruk Medeni birinci oldu. Meden,i 25 Mayıs’ta Bursa’da yapılacak olan Türkiye finalinde Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında birincilik için ter dökecek.

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında bölge birincisi olan Ömer Faruk Medeni, Türkiye Birinciliğini kazandığı taktirde dünya çapında dereceye girmek için yarışacağını söyledi.

Bölge birinciliği hakkındaki duygularını İLKHA’a ile paylaşan Medeni, bir hedefe varmak için azim ve gayretin olması gerektiğini ifade ederek, “Her şeyden önce azim ve gayret gerekir. Bir insanda azim ve gayret olmadıktan sonra başarıya ulaşması imkânsızdır. Bana böyle ulvi bir şerefi bahşettiği için Rabbime sonsuz hamdu senalar olsun. İmam Hatip Lisesi’ni okumaktan dolayı ve Kuran-ı Kerim’in bir hizmetkârı olarak çok mutluyum. Mardin İl birinciliği daha sonrada bölge birincisi olarak, Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni temsilen Türkiye finaline katılmanın haklı sevincini ve gururunu taşıyorum. Beni canlı bir Kuran yapmak için çaba gösteren başta okul müdürümüz, tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” Dedi.

Kızıltepe Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Engin Lafçı ise, “Yarın bu okulda nice Ömerlerin yetişmesi için, çalışma ve gayret göstereceklerini söyleyerek, “ Öğrencimiz ilk önce ilçede daha sonra ilde birinci oldu. Ve akabinde de Hakkâri’de yapılan bölge yarışmasında birinciliği kazandı. İnşallah bölgemizi temsilen Bursa’da yapılacak Türkiye finalinde birinci gelerek bu başarılarını taçlandıracak. Kendisinden böyle bir başarı bekliyoruz. Mardin’de bugüne kadar böyle bir başarı ilk olarak has bel kader bize nasip olduğu için şeref duyuyoruz. Gururluyuz. Ve öğrencimizi kutluyoruz. Ailesine de teşekkür ediyoruz bize böyle bir öğrenci kazandırdığı için ayrıca öğrencimizin yetişmesinde katkı sağlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye birinciliğini elde ettikten sonra dünya çapında bir derece elde edecek. bugün bir Ömer olabilir ama yarın bu okulda nice Ömerler yetişecektir. Çalışma ve gayretimiz bu yolda olacaktır. Bu konuda bize Destek veren Mardin valimize, İl ve ilçe milli eğitim müdürlerimize teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Ömer Faruk’un bölge birinciliğinde emeği geçen okul öğretmenlerinden Mehmet Sıddık Tatlı, İlk önce Ömer Faruk’u tebrik ederek, Türkiye birinciliğinde de kendisine başarılar diledi.

Mehmet Sıddık Tatlı ilk hedefleri ise, Kuran-ı Kerim dalında okullarını en iyi bir yere getirmek, Türkiye çapında birinci yapmak ve dünya çapında birinciliği elde etmek ya da ilk üçte dereceye girme olarak açıkladı.

Öğretmen Mustafa özer ise, kul olarak Ömer Faruk gibi bir öğrenciye sahip oldukları için gururlu olduklarını ifade etti.

Ömer Faruk Medeni son olarak, “Okuldaki kardeşlerimin de Kur’an ahlakıyla ahlaklanmalarını ve Kuran-ı kendilerine rehber edinmelerini Rabbim’ den niyaz ediyorum” temennisinde bulundu.