Ömerli Yerel Kalkınma Çalıştayının Startı Verildi

Ömerli ilçesinin sahip olduğu ihtiyaç ve potansiyellerin tespiti için, Mardin Valiliği, Ömerli Kaymakamlığı, Ömerli Belediyesi ve Artuklu Üniversitesinin işbirliği ile “Ömerli Yerel Kalkınma Çalıştayı” yapılıyor.

Gündem 16.06.2022 12:20:00 0
Ömerli Yerel Kalkınma Çalıştayının Startı Verildi

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ın katılımı ile Ömerli MYO Konferans Salonunda çalıştayın açılış toplantısı gerçekleştirildi. 21 Haziran günü ise Ömerli ilçesinde eğitim, turizm, tarih ve kültür, kadın, çocuk ve engelli bireyler, tarım, orman ve çevre, ekonomi ve istihdam, gençlik ve spor ile sağlık gibi birçok alanda konular ele alınıp tartışılacak.


İlçenin sahip olduğu sorun, ihtiyaç ve potansiyelinin tespiti için bilimsel temelli ve SWOT analiz yöntemiyle “Ömerli Yerel Kalkınma Çalıştayı” düzenlenecek. Çalıştayın uzun vadede ilçenin gelişmişlik düzeyine katkı sağlayacağı öngörülüyor.

Çalıtayın açılış toplantısında, Ömerli Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ ve Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar birer konuşma yaptı.

Özellikle son iki yılda Ömerli ilçesinde altyapı başta olmak üzere çok güzel hizmetlerde bulunduklarını dile getiren Vali Demirtaş ise;  ‘’Ömerli ilçemiz de Fırat ve Dicle nehirleri arasındaki konumuyla pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, ilimizin önde gelen ilçelerinden biridir. Milattan önce 4000 yılından itibaren yerleşimin görüldüğü Ömerli’de pek çok medeniyetin izlerini görmek mümkündür.  Ömerli, yukarıda belirttiğim tarih ve medeniyet birikiminin yanında, önüne koyduğu hedefleri ve projeleriyle ilimizin önde gelen ilçelerinden biridir. Gerçekleştireceğimiz Ömerli Yerel Kalkınma Çalıştayı da ilçemizin güçlü ve zayıf yönlerinin belirlenmesi, fırsatların öne çıkarılıp tehditlerin ortadan kaldırılmasında ciddi bir kilometre taşı olacaktır. Çalıştayla Ömerli ilçemizin tabiri caizse; ekonomi ve istihdam, eğitim, sağlık, sosyal, gençlik ve spor, tarım-orman-çevre, tarih-kültür, turizm ve tanıtım alanlarında MR’ını (emarını) çekeceğiz.  Ömerli’yi her yönüyle ele alacak; bugün ve önümüzdeki döneme dair planlamalarımızda buradan çıkacak sonuçları göz önünde bulunduracağız. Böylelikle Ömerli ilçemizin mevcut potansiyelini ortaya çıkaracak, stratejik yönelimleri tanımlayacak ve genel planlama altyapısına destek oluşturacağız. Ömerli Yerel Kalkınma Çalıştayı’nın ülkemize, ilimize, ve Ömerli İlçemize hayırlı olmasını diliyorum’’ diye konuştu.