Ömrünü doğaya adadı, çöplük alanı ormana çevirdi

Mardin’de yaşayan 70 yaşındaki Şeyhmus Erginoğlu, çöplük denilen arazileri Orman Genel Müdürlüğünün de desteğiyle fidan dikerek ormana çevirdi.

5.12.2020 23:18:00 0
Ömrünü doğaya adadı, çöplük alanı ormana çevirdi

Şeyhmus Erginoğlu, Mardin’de çöplük denilen yeri binlerce fidan dikerek ormana çevirdi. Gece saat birlere kadar fidanlarına gözü gibi bakan fedakar Erginoğlu, Orman Genel Müdürlüğünün de desteğini alarak çöplük alanda binlerce çam, çınar, badem, incir ve akasya ağacı yetiştirdi.

“Herkes böyle yapsa, bütün Mardin etrafında orman olur”

Herkesi fidan dikmeye davet eden Şeyhmus Amca, “10 sene evvel  o zaman orman müdürü beni çağırdı. Dedi buraya dikemez misiniz? Dedik tamam dikeceğiz. Bana Destek çıktı ve bana fidan verdi. Ara sıra gelip burayı kontrol ediyordu. Tel de çevirmiş etrafı. Suda getirdik buraya. Bu boşa akan suyu hep buraya çektik.  Tanker de koyduk buraya.  Tankerle bunların sulamasını yapıyordum. Gece saat  1 de kalkıp geliyordum burada sulama yapıyordum. Buraya 10 bin tane ağaç diktim. Buraya 7 bin çam diktim. 3 bin de çınar ağacı var. Karışık badem de var, ceviz ve akasya ağacı da vardır.  Herhalde burada 10 bin ağaç vardır. Ben buraya hizmet ettim. Allah razı olsun Orman Müdürü de buraya güzel destek çıktı.  Onun sayesinde orman oldu. Allah razı olsun orman müdürlüğüne de teşekkür ederim. İyi de destek çıkıyor buraya.  Burası devletindir. Herkes böyle yapsa, bütün Mardin etrafında orman olur.  Ben yine hizmet edeceğim. Bu sene inşallah yukarıda boşluk var, bin tana daha ağaç dikeceğim. Oraya inşallah. 26 senedir böyle çalışıyorum.  Mardin de çok çeşmeler var çıkarttım, inşallah devam edeceğim.” dedi.