Önce asfaltı döktüler sonra su giderini yapmak için yolu kazdılar

Kızıltepe ilçesinde üç ay önce yüklenici firma tarafından asfaltlanan yolda pis su giderinin yapılmadığı öğrenildi. Ekipler, yolu kazıyıp su giderini yapmak için yeni asfaltlanan yolu kazınca vatandaş duruma tepki gösterdi.

Gündem 15.09.2021 16:23:00 0
Önce asfaltı döktüler sonra su giderini yapmak için yolu kazdılar

Kızıltepe Belediyesi, DEDAŞ ve doğalgaz firmasının kazıları sonrası bozulan yollarda yenileme ve onarım çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. İlçe merkezinde yaklaşık 200 kilometre üst yapıyı yenileyen ve onaran belediye bir çok mahallede olduğu gibi Koçhisar Mahallesi 321 ve 323. Sokakta da sıcak asfalt çalışması yaptı.

Yüklenici firma su giderini yapmamış

Ancak yollar yapan yüklenici firma vatandaşın iddiasına göre çoğu yerde su giderini yapmadı. Bu caddelerden birinde de 321 sokak olduğu belirtildi. Asfaltlanan caddede yapılan kazıda su giderinin yapılmadığı görüldü. 3 ay önce asfaltlanan caddeyi kazıyı yapan MARSU ekipleri yaklaşık 2 metrelik su giderini kanalizasyon giderine bağladı. Aynı cadde üzerinde yine yüklenici firma ekiplerinin eski demir mazgalın üzerine yenisi monte ettikleri görüldü.

İsmini vermek istemeyen mahalle sakini iki mazgalın üst üste yapıldığını ve bunun tıkanıklığı yol açtığını ileri sürdü. Asfalttan önce su giderinin yapılması gerektiğini belirten vatandaş, yapılan hizmetlerde denetim olması gerektiğini ve belediyenin bir kuruşunu boşa harcanmaması gerektiğini vurguladı.