Öner Ailesi'nin yaptırdığı cami ibadete açıldı

Kızıltepe'de Koçhisar Mahallesi'nde Hayırsever İşadamı M. Sıddık Öner'in babası Hacı Halit Öner'in adına yaptırmış olduğu cami kılınan ilk cuma namazıyla ibadete açıldı.

Gündem 5.11.2021 22:56:00 0
Öner Ailesi

Memleketi olan Mardin başta olmak üzere; İstanbul, Mersin ve Adana'da çeşiti alanlarda ticaret yapan Kızıltepe'li İş insanı M. Sıddık Öner'in doğup büyüdüğü mahalelesi olan Kızıltepe Koçhisar Mahallesi'ne yaptırdığı iki katlı 2 bin kişinin ibadet yapabileceği cami kılınan cuma namazıyla ibadete açıldı.

Kızıltepe'nin sevilen simalarından Hacı Halit Öner'in adına Midyat taşıyla yaptırılan caminin açılışına Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Bülent Şahin, Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Kızıltepe İlçe Müftüsü Mehmet Masum Taşçı, CHP Kızıltepe İlçe Başkanı Eyüp Kalkan, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri ile sivil toplum örgütleri temsilcileri ile yoğun bir kalabalığın katılımıyla gerçekleşti.

Mahallesine ve mahallelileriyle birlikte hemşehrilerine olan vefa borcunu ödemek için Kızıltepe'ye ve Koçhisar Mahallesi'ne yakışır bir cami kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduğunu kaydeden Hayırsever İşadamı M. Sıddık Öner, "Camimizin ibadete açmış olmanın heyecan ve mutluluğunu bugün bizleri yalnız bırakmayan dostlarımızla birlikte yaşadık. Memleketimizdeki ticari yatırımlarımızın yanında vefa anlamındaki yatırımlarımıza da bir yenisini eklemenin gönül huzuru içerisindeyiz. Camimizin ilçemize yakışır bir ihtişamla inşaa edildi. İnşallah camimizin hemen yanına tıpkı geçmişte olduğu gibi Kızıltepe Ovasının seyir alanı olarak bilinen ve bir depremle yıkılan Tarihi gözlem kulasinin yerine aynen geçmişte olduğu gibi aslının devamı niteliğinde gözlem kulemizi de inşa edeceğiz. İnşallah memleketimize ve şehrimizin mukimleri olan kıymetli hemşehrilerimize daha nice yatırımlar yapmayı rabbim bizlere nasip eder. Bu hayırlı işte emeği geçen herkesi bu vesileyle Öner Ailesi adına teşekkür ediyorum." dedi.

Midyat taşından ve hiç bir masraftan kaçılmadan yaptırılan iki katlı, 2 bin kişi kapasiteli camide; iki ayrı taziye evi, yemekhane, çay ocağı, kuran kursu salonları ile imam konutu da yer alıyor.