Onlar üniversiteli olmak için komando gibi çalışıyorlar

Kızıltepe ilçesinde Beden Eğitimi Yüksekokulu hazırlık kurslarına katılan öğrenciler hayallerini gerçekleştirmek için zorlu parkurlarda mücadele ediyor. Kursiyerlerin zorlu antrenmanları akıllara komandoların eğitimlerini getiriyor.

Spor 22.06.2019 09:06:39 0
Onlar üniversiteli olmak için komando gibi çalışıyorlar

HABER SELMAN GÜNEŞ

Yüksek tahtanın üzerinde hızlıca koşuyorlar, sakatlıkla burun buruna geliyorlar. Bu görüntülerin adresi Kızıltepe´de Mavi Spor Okulu BESYÖ hazırlık kursu. YKS´ye giren öğrenciler iyi bir üniversite beden eğitimi öğretmeni veya iyi bir antrenör olmak için şimdi de zorlu parkurlarda ter döküyor. Türkiye geneli bir çok sporcu ile yarışacak olan Kızıltepeli kursiyerler en iyi dereceyi elde etmek için adeta komandolar gibi çalışıyor. Bazen zorlu parkurlarda sakatlıkla burun buruna gelen kursiyerler, üniversite hayalini gerçekleştirmek için asla pes etmiyor.

Kızıltepe´de öğrencilere 13 yıldır kurs veren antrenör Turgut Cevheroğlu, kurslar hakkında bilgiler paylaştı. Öğrencilerin asla pes etmemesi gerektiğini aktaran Cevheroğlu, ?Burada beden eğitimi öğretmenliği, antrenörlük ve spor yöneticiliğine hazırlıklar yapıyoruz. 13 yıldır bu işi yapıyorum. 400-500´e yakın öğrencimiz kazandı.  Biz daima öğrencilerimize azimli olmaları yönünde telkinlerde bulunuyoruz. Bu zorlu süreçte kursiyerler beslenmelerini de çok dikkat etmeli.  Ve bizim dediklerimizi yaptıkları sürece başarı kendiliğinden gelecek.? dedi.

Zorlu parkurlarda ter döken kursiyerler de hayallerini gerçekleştirmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi./resimler/2019-6/22/0908146928230.jpg