Onur’un annesi ve babası oğullarının fotoğrafıyla basın açıklamasına katıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bir düğün salonundan gelen yorgun mermiyle hayatını kaybeden Onur Başboğa için Kızıltepe Emek ve Demokrasi Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı.

Yaşam 1.08.2022 12:32:00 0
Onur’un annesi ve babası oğullarının fotoğrafıyla basın açıklamasına katıldı

Kızıltepe Emek ve Demokrasi Platformu Kızıltepe Kesk binası önünde Onur Başboğa için basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya anne Gülistan ve baba Şemsettin Başboğa katıldı. Ayakta durmakta zorluk çeken acılı anne ve baba çocuklarının fotoğrafını taşıdı. 

Aile adına açıklamaya yapan amca Aslan Başboğa, “Yeğenim Onur kuaföre giderken bilinmeyen bir yerden gelen merminin kafasına isabet etti. Hastanede 4 gün yoğun bakımda kaldı ve hayatını kaybetti. Hastanede ve taziye yerinde bizleri yalnız bırakmayan Kızıltepe halkı, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür ediyoruz. Başboğa ailesi olarak toplumsal bir tepki olsun diye burada bir  açıklama ihtiyacı duyduk sendikacı arkadaşlarımızla. Bugün biz bu acıyı hissettik başka aileler hissetmesin diye buradayız.” dedi.

Kızıltepe Emek ve Demokrasi Platformundan yapılan açıklamada  ise bir daha böyle olayların yaşanmaması temennisinde bulundu. Platformun açıklaması kısaca şu şekilde:

“Tüm kesimleri duyarlı ve dikkatli olmaya davet ediyoruz. Bireysel silahlanma ve özellikle düğün ve benzeri özel günlerde silah kullanımının nelere mal olabileceğini nelerle sonuçlanabileceğini defalarca kez yaşadık ve yaşıyoruz. Ancak daha önceki olaylarda olduğu gibi, olan gencecik yaşta aramızdan ayrılan kardeşimize ve kederli ailesine oluyor. Buradan bir kez daha merhuma rahmet mağdur aileye baş sağlığı dileriz.”